Nieuws Actueel

Nieuwe horecazaak van dierentuinfamilie moet grote Arnhemse trekpleister worden

Kersvers horecaconcept JANS' zal het grand café Mahler opvolgen in Musus aan het Velperplein, schrijft De Gelderlander Arnhem. De zaak is ontstaan uit een samenwerking tussen dierentuinfamilie Van Hooff en horeca-ondernemers Addie Roelofsen en Chantal Gerritsen. Horeca waar je Arnhemse cultuur kunt snuiven.

John Bruinsma | Foto: Erik van 't Hullenaar 1 november 2017

JANS 11

Arnhem zien, proeven en ruiken

Kwalitatief hoogwaardig eten tegen een betaalbare prijs. In een laagdrempelige en warme omgeving waar je Arnhem ruikt, proeft en ziet.

Dat moet de kracht worden van JANS', de nieuwe horecazaak die dierentuinfamilie Van Hooff en horeca-ondernemers Addie Roelofsen en Chantal Gerritsen in Musis aan het Velperplein in Arnhem gaan opzetten.

Lees ook: 'Slecht' wijnjaar laat amper sporen na in Arnhem

Opvolger grand café Mahler

JANS' wordt de opvolger van grand café Mahler. De partners in het nieuwe bedrijf nemen de exploitatie vanaf januari volgend jaar over van de Stichting Musis Stadstheater Arnhem (MSA). Ze nemen drie maanden voor een verbouwing en herinrichting. Medio april moet de zaak in zijn nieuwe gedaante openen.

Het plan voor JANS' kwam volgens MSA-directeur Gijsje van Honk bovendrijven uit een selectie van vijf kandidaten. ,,Het was het enige waarin met nadruk de connectie met de stad Arnhem wordt gemaakt.''

Grote trekpleister

Van Honk ging eerder dit jaar op zoek naar overnamekandidaten voor Mahler, met de ambitie en kennis om er een grotere trekpleister van te maken.

De verbinding met Arnhem gaan de gasten terugzien in de zaak. Het nieuwe interieur wordt warmer en gezelliger en de sfeer en uitstraling passen bij de cultuur van Arnhem, in de brede zin van dat woord.

,,Musis, Papendal, Burgers' Zoo, GelreDome, de geschiedenis van de stad: een verscheidenheid aan referenties is denkbaar'', zegt directeur Alex van Hooff van Burgers' Zoo.

Directeur én ondernemer

Dat Van Hooff buiten het dierenpark aan het ondernemen slaat, is niet omdat hij daar zijn ei niet meer kwijt kan. ,,We hebben nog heel veel plannen en we gaan door met investeren.''

Zijn samenwerking met Roelofsen en Gerritsen is ingegeven door de band die hij met de stad Arnhem voelt. ,,Die willen we nog zichtbaarder maken.''

Met echtgenote Bertine gaat Van Hooff met name de achterkant van de horeca-onderneming managen. Het operationele werk laat hij aan Addie Roelofsen, die ook de horeca in het dierenpark doorontwikkelde. ,,Zonder Addie was ik hier niet aan begonnen.''

Uitdaging

Roelofsen was met partner Gerritsen voorheen succesvol met restaurant Het Ambacht in Driel en maakte nadien naam met Hotel De Wereld en sterrenrestaurant O Mundo in Wageningen. In 2013 verkochten zij hun bedrijven en bleven ze als adviseurs betrokken bij het ontwikkelen en begeleiden van horecaconcepten.

Voor Roelofsen is de uitdaging van JANS' een grootschalige horecazaak (500 vierkante meter) te maken, die swingt. De zaak zal zeven dagen per week geopend zijn, van ontbijt tot borrel. De uitstraling wordt eigentijds en fris, de horeca betaalbaar en voor een brede doelgroep toegankelijk. En op zondagmorgen kun je bij JANS' verse broodjes halen, voor thuis.

De keuken gaat ambachtelijk en duurzaam koken, op hoog niveau. Of dat op het niveau van een Michelinster is, is volgens Roelofsen niet aan de orde. ,,We gaan voor kwaliteit. Zo was het bij O Mundo ook. Daar waren we niet bezig met die ster. Die overkwam ons.''

We gaan voor kwaliteit. Zo was het bij O Mundo ook. Daar waren we niet bezig met die Michelinster. Die overkwam ons.

Addie Roelofsen, initiatiefnemer JANS'