Nieuws Actueel

Nieuwe makelaar in Almere opent haar deuren

De overheid wil dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Makelaars zien een gat in de markt.

Evie Westland | Foto: ANP 29 juni 2016

Verhuizen 4

Sites als Funda en Jaap.nl rijzen als paddenstoelen uit de grond: wie een huis zoekt, kan op internet zijn slag slaan. Toch is dat niet voor iedereen de meest ideale manier om een woning te vinden, zo merkte VSO makelaars. In Flevoland start VSO daarom met een nieuw concept in de makelaardij: Topzorg makelaars.

Levensloopbestendige woningenHet concept richt zich op zogenaamde ‘levensloopbestendige woningen’. Daarmee speelt de makelaar in op ouderen die hierdoor langer en veilig zelfstandig kunnen wonen, een trend waar de overheid momenteel op inzet.

Monique Uffen, de eerste Topzorg makelaar in kantoor Almere legt uit: “Heel concreet betekent levensloopbestendig wonen dat de woning voor jong en oud aangepast kan worden. Dus: drempels weg, brede deuren en een ruime slaapkamer. Er is veel aandacht voor een veilige douche, badkamer, toilet en keuken.”

Gat in de marktMark Onderdijk, directeur van VSO makelaars zag hierin een gat in de markt. “In Nederland zijn er weinig of geen levensloopbestendige woningen te vinden. Kijk maar op Funda. Maar de behoefte is groot en groeiend. Daarom gaan wij mensen helpen het huis aan te passen, te verhuizen of nieuwbouw te realiseren.”

In Almere opent het eerste kantoor van Topzorg makelaars op vrijdag 1 juli.