Nieuws Actueel

Nieuwe opvolgers voor Taveerne Tivoli

Willemien Boerdijk kan vanaf maart van haar kleinkinderen gaan genieten. Haar opvolgers Eva Middelbosch en Rienk Jonker mogen dan aan de bak in Taveerne Tivoli . Ze kunnen niet wachten. Dit meldt De Stentor.

Ria Willemse | Foto: Gerard Vrakking 27 januari 2017

Tivoli raalte

Eva Middelbosch (manager in barbecuerestaurant Graceland in Amsterdam) en Rienk Jonker (internetbusiness) hebben nu nog een baan en een woning in Amsterdam, maar ze staan te trappelen om Tivoli over te nemen. Pas over een maand is het zover. Dan ligt hun nieuwe leven in Raalte, met hun zoontje Hank van anderhalf, bij Taveerne Tivoli. Ze nemen op 1 maart de horecagelegenheid over van Willemien Boerdijk.

Tropenjaren

Boerdijk (62): ,,Ik ben op 1 januari 2009 hier begonnen. Met een knalfuif tijdens de jaarwisseling. Ik zou het voor een jaar of vijf doen. Het werden er acht. Het zijn tropenjaren geweest. Ik deed het alleen. Alle zakelijke beslissingen, dingen verwerken, zonder een klankbord, dat is pittig. Dit is iets wat je met z'n tweeën zou moeten doen. Niet zielig hoor, het is mijn eigen keuze geweest. Maar toen het lichamelijk begon te haperen vorig jaar, wist ik dat ik een stapje terug moest gaan doen."

Horecagoeroe

Middelbosch (35): ,,Toen het in de verkoop kwam dacht ik: misschien is nu de tijd. Het was een logische stap om terug te keren in Raalte, maar wanneer? Ik heb hotelmanagement gestudeerd, en ben de 'horecagoeroe' in de familie Middelbosch. Rienk en ik gaan straks een leven opbouwen met iets van onszelf. Wat we kennen, want in de beginjaren heb ik hier in het café gewerkt. Toen was ik nog hartstikke jong. Daarna ben ik zeven maanden op reis geweest en naar het westen vertrokken voor studie en werk. We zitten vol plannen, maar we zullen eerst op dezelfde voet verder gaan als Willemien. Dan zal het langzaam van concept wijzigen, meer zoals wij zijn. Hoe? Bourgondisch, muziek, lekker eten en drinken, dat zijn wij.''

Dankbaar

Boerdijk: ,,Ja, ik sluit wel een periode af. Dat was de bedoeling ook, om een keer verder te gaan. Maar wanneer is een keer? Nou, nu dus. Heel dankbaar ben ik mijn gasten en mijn team. Veel mensen hebben me het vertrouwen gegeven. Daar ben ik heel blij mee. Nee, ik val niet in een gat. Voor mij zijn er geen gaten. Er komt nu alweer van alles op mijn pad. Dat hou ik eerst nog af. Eerst wil ik niets 'moeten' en dingen doen waar ik te weinig aan toe ben gekomen de afgelopen acht jaar. Mijn kinderen, kleinkinderen. Een sociaal leven. Ook alternatieve therapieën, waar ik studies voor hebt gedaan. Daar wil ik iets mee doen. En ik ben een creabea, maar dat moest altijd tussen de bedrijven door. Ga ik ook mee bezig.''

Motorhotel

Max Middelbosch (69) werd verliefd op de locatie aan de Zwolsestraat, waar Tivoli was gevestigd. Zo kwam hij, met zijn vrouw Ans, dochters Kim en Eva, zoon Jarno, en zijn American Motorcycle Museum, in 2004 van Zwolle naar Raalte. De voorzijde van Tivoli (het huidige Taveerne) hield horecabestemming. In 2010 investeerde hij twee miljoen euro in een motorhotel, dat vlak naast het museum werd gebouwd (nu Westcord Hotel Salland).