Nieuws Actueel

Nieuwssite: Twitter wil hogere prijzen rekenen op de iPhone

Twitter wil betalende klanten meer geld vragen als ze via de app voor de iPhones van Apple betalen, meldt technieuwssite The Information op basis van ingewijden. Voor een Twitter Blue-abonnement zouden zij 11 dollar (10,45 euro) moeten betalen, terwijl dezelfde dienst 7 dollar zou moeten kosten als klanten betalen via de browser.

ANP 8 december 2022

ANP081222094 1

Met die mogelijke prijsverschillen verzet Twitter zich mogelijk tegen het beleid dat Apple hanteert voor betalingen binnen apps die draaien op zijn besturingssysteem iOS. Van die bedragen houdt Apple een commissie in van 30 procent, wat het techbedrijf al veel kritiek heeft opgeleverd.

Twitter en Apple hebben niet direct gereageerd op een verzoek om een reactie van persbureau Reuters.

Elon Musk

Aanvankelijk was Elon Musk, de nieuwe eigenaar en baas van Twitter, van plan om 7,99 dollar te vragen voor Twitter Blue. Het plan is om abonnees tegen betaling een blauw vinkje bij hun account te geven, een label dat bekendere gebruikers van de app nu nog gratis krijgen na checks van Twitter om verwarring tegen te gaan.

Musk haalde onlangs uit naar Apple in een serie tweets, waarin hij onder andere over de commissies voor betalingen binnen iOS klaagde. Na een bezoek aan het hoofdkantoor van Apple en een gesprek met topman Tim Cook stelde Musk dat een misverstand over het verwijderen van Twitter uit de App Store voor iOS was opgehelderd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws