Nieuws Actueel

Nijhuis Water Technology innovatiefste onderneming

Twee namen van Achterhoekse ondernemers kon journalist, televisiepresentator en dandy Jort Kelder gisteren ophoesten tijdens de Ondernemersdag 2016 in Graafschap-stadion De Vijverberg. Stef Kaak en, ook uit Terborg, Derk Haank.

ERIK HAGELSTEIN | Foto: Theo Kock 23 maart 2016

Jort kelder

"Kaak joeg zijn panden die waren gekraakt vol met gier om de bewoners weg te krijgen. En Derk Haank is de belangrijkste uitgever van Nederland. Die bestiert vanuit een dubbel rijtjeshuis in Doetinchem de wetenschappelijke uitgeverij Springer", tekende De Gelderlander op uit de mond van Kelder. Nou ja, dubbel rijtjeshuis is wat overdreven, het zijn redelijke pandjes. Wel een bijzondere ondernemer, inderdaad."Jullie zijn zo bescheiden. Maakt jullie dat groot of juist boertjes?", vroeg Kelder aan Martin Stor van het Achterhoeks Centrum voor Technologie. Stor deed zijn best om uit te leggen dat deze regio veel innovatieve bedrijven kent, maar dat het niet de volksaard is om dat hard van de daken te schreeuwen. De Achterhoek heeft inderdaad veel prominente ondernemers en die hebben het behoorlijk druk, dezer dagen.

Van 14 t/m 24 maart wordt het Innovatiefestival 2016 gehouden, vandaag en morgen staat de Zakenmanifestatie van De Graafschap op het parkeerterrein van De Vijverberg op het programma. En gisteren was in stadion De Vijverberg de Ondernemersdag 2016. Gebruikelijk bij dit soort bijeenkomsten is dat trendwatchers en goeroes het einde der tijden aankondigen, als ondernemers niet rigoureus het roer omgooien. Ditmaal mocht het duo Fountainheads deze rol vervullen en uiteraard kwam voomalig fotogigant Nikon weer voorbij. Dit toonaangevende bedrijf weigerde in te spelen op digitale fotografie en werd vervolgens volledig weggevaagd.Tot innovatiefste onderneming van de Achterhoek werd uitgeroepen Nijhuis Water Technology uit Doetinchem. Groot geworden in waterzuivering en inmiddels een serieuze speler als het gaat om het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater en reststromen over de hele wereld. De andere genomineerden waren Stooff Interior Projects uit Eibergen (interieurbouwer) en Q-Concepts Design & Engeneering (Doetinchem, botenbouwer). Zij legden het af tegen Nijhuis Water en daar kon iedereen, ook Jort Kelder, mee leven.