Nieuws Actueel

Nikkei: Apple vraagt minder componenten voor AirPods en MacBooks

Apple heeft toeleveranciers gevraagd de productie van componenten voor AirPods, MacBooks en Apple Watches in het eerste kwartaal te verlagen vanwege een zwakkere vraag naar die producten. Dat meldde de Japanse zakenkrant Nikkei na een rondgang langs Aziatische toeleveranciers van het Amerikaanse techconcern.

ANP 3 januari 2023

ANP030123192 1

Volgens een manager van een toeleveringsbedrijf heeft Apple gezegd dat voor bijna alle componenten de productie verlaagd moet worden door een zwakkere vraag. Mogelijk heeft die te maken met de hoge inflatie waardoor consumenten meer de hand op de knip houden bij de aankoop van elektronica. Afgelopen najaar had Apple daarom al zijn productiedoelstelling voor de nieuwste iPhones verlaagd.

Ook is het belangrijke feestdagenseizoen voorbij waardoor de verkopen kunnen afnemen. In die periode met Black Friday en kerst verkoopt Apple juist de meeste producten.

Op de aandelenbeurs in New York ging het aandeel Apple dinsdag met ruim 4 procent omlaag. Daardoor zakte de beurswaarde van het bedrijf onder de 2 biljoen dollar oftewel bijna 1900 miljard euro. Exact een jaar geleden steeg de marktwaarde van Apple nog kort tot boven de 3 biljoen dollar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws