Nieuws Actueel

NLInvesteert meldt record aan kredietaanvragen van ondernemers

NLInvesteert, dat mkb-ondernemers helpt met financiering voor hun bedrijf, heeft afgelopen kwartaal een record aan kredietaanvragen binnengekregen. Volgens het financieringsplatform komt dat doordat veel ondernemingen behoefte hebben aan leningen buiten de bank om.

ANP 17 april 2023

ANP170423118 1

"Alleen al in het eerste kwartaal van dit jaar kregen we opdrachten met een totaal financieringsvolume van meer dan 200 miljoen euro. Dat is een veelvoud van het aanvraagvolume in dezelfde periode vorig jaar", zegt directeur Dirkjan Takke.

Het gaat volgens hem om een duidelijk signaal dat veel bedrijven niet meer alleen bij hun bank terecht kunnen en daarom zoeken naar alternatieve en aanvullende manieren voor financiering. Banken zouden bijvoorbeeld strengere eisen stellen. Door de gestegen rente is lenen bovendien duurder geworden. Andere partijen zouden daarom "het gat" opvullen.

NLInvesteert helpt mkb-bedrijven die in eerste instantie geen of maar deels krediet van een bank kunnen krijgen. Dat gebeurt onder meer met particuliere beleggers, die het risicovolle deel van een lening voor hun rekening nemen. Een bank of andere kredietverstrekker verstrekt vervolgens de rest van de lening.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws