Nieuws Actueel

NN Bank stopt met het verstrekken van persoonlijke leningen

Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank) stopt vanaf volgende week woensdag met het verstrekken van persoonlijke leningen aan consumenten. Voor klanten met een lopend krediet heeft dit geen gevolgen, maakte de financiële dienstverlener bekend.

ANP 1 maart 2023

ANP010323167 1

De reden voor het stoppen met het aanbieden van nieuwe leningen heeft volgens de bank te maken met gewijzigde marktomstandigheden. "De markt voor consumptief krediet is aan het veranderen, waardoor het strategisch belang hiervan voor de bank is afgenomen", aldus een woordvoerder van NN Bank. Onder meer de vraag naar persoonlijke leningen nam volgens hem de afgelopen tijd af. Eerder stopte NN Bank al met het verstrekken van doorlopend krediet.

De zegsman geeft aan dat de kredieten die NN Bank nog heeft uitstaan gewoon door blijven lopen "tot het contract afloopt". Hoeveel mensen nu nog een persoonlijke lening hebben, wil de bank niet kwijt. Het bankbedrijf biedt ongeveer 1 miljoen klanten financiële diensten op het gebied van sparen, beleggen, hypotheken en kredietverlening. NN Bank is een dochter van het financiële concern NN Group.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws