Nieuws Actueel

Oad-familie houdt vast aan claim

De voormalige eigenaar van het failliete reisimperium Oad, de familie Ter Haar, zet zijn juridische strijd om een schadevergoeding van Rabobank voort.

Van onze redactie 5 februari 2016

Oad Frans Nikkels DTCT 1

De familie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter van november vorig jaar. Die veegde een eis van 65 miljoen euro van tafel. De vroegere aandeelhouders houden vol dat Oad door de onnodige kredietopzegging door de afdeling bijzonder beheer van de bank failliet is gegaan. De rechter wilde de vordering vorig jaar niet inhoudelijk behandelen, omdat de familie het recht niet zou hebben om zo'n claim in te dienen. Maar daar zijn de Ter Haars het niet mee eens.

Het uit 1924 stammende familiebedrijf werd in september 2013 bankroet verklaard. Daardoor verloren circa 1600 mensen hun baan en leden crediteuren, waaronder de Stichting Garantiefonds Reisgelden, een strop van vele tientallen miljoenen.

Direct na de uitspraak van de Utrechtse rechtbank in november kondigde de familie Ter Haar al aan in hoger beroep te gaan. De afgelopen maanden is volgens de familie gebruikt om gesprekken te voeren met 'rechtsgeleerden en deskundigen'. "De belangrijkste conclusie: er was een oplossing om uit de financiële problemen te komen. Er was perspectief en er is wel degelijk een claimrecht voor de aandeelhouders", aldus de familie.

Foto: OAD (Frans Nikkels - DTCT)