Nieuws Actueel

Off-site vergaderen kan nu ook op het rustige Landgoed Linschoten

Vergaderen op een opmerkelijke plek, ver weg van kantoor, is hot in Sillicon Valley. 'Off-site vergaderen' heet dat in vaktermen. Nu kan dat ook op het rustige Landgoed Linschoten schrijft het AD Woerden.

MATTHIEU BOS | Foto: Rianne Den Balvert 9 november 2017

Landgoed linschoten

De reis naar de Hofstede Louisehoeve op Landgoed Linschoten zal voor mensen van buiten de regio in eerste instantie een zenuwachtig ritje worden, gezien de smalle plattelandswegen naar de buitengebieden van Linschoten. Toch komen bezoekers steeds dichter bij een plek die rust uitstraalt. Vanwege de vele bomen rondom het gebied is de snelweg in de buurt niet tot nauwelijks te horen.

"De windrichting en het aantal bladeren aan de bomen hebben daar veel invloed op'', vertelt mede-eigenaar Jaap Meelker. Hij en zijn vrouw Karin Peperkamp hadden als droom de Louisehoeve van binnen en van buiten te renoveren.

Lees ook: Regels voor ongewoon goede vergaderingen

Landgoed

Vanaf de buitenkant lijkt de Louisehoeve dan ook zo'n 400 jaar terug in de tijd te gaan, met het grootste deel van de veestal, de boerderij en het kaashuis nog intact. Aan de binnenkant is het echter een gemoderniseerd gebouw. Op de zolder van de veestal, boven de slaapkamers, zit sinds kort een nieuwe vergaderruimte. Daarbij zijn onder andere de eeuwenoude houten dakconstructie en de ongepleisterde muur behouden. Het geeft bezoekers een impressie van het vroege boerenleven op het landgoed.

Peperkamp, zelf werkzaam als bedrijfstrainer en -coach, zag het als een kans om in te spelen op de trend van 'off-site vergaderen'. Oftewel ongewone locaties gebruiken als vergaderruimtes voor bijvoorbeeld brainstormsessies en teambuilding

Creativiteit

"Ik merkte tijdens mijn werk dat trainingen in bedrijfspanden vaak een blokkade zijn voor creativiteit en focus'', legt ze uit. De trend is in de Sillicon Valley van San Francisco al booming en langzaamaan doet het ook Nederland aan. "In een tijd dat stress op de werkvloer steeds meer voorkomt, is het waardevol om je als team van je eigen kantoor te onttrekken, weg van afleiding.''

Daarom besloten Peperkamp en Meelker in 2013 om de Louisehoeve, onderdeel van Landgoed Linschoten, om te bouwen tot een rustgevende vergaderruimte. Binnen vier jaar zijn de veestal en het kaashuis volledig naar eigen tevredenheid gerenoveerd en ingericht.

Volgende stap

Na anderhalf jaar opende het paar een bed and breakfast. De start verliep prima, maar beiden hadden nog een volgende stap in gedachte. "Mijn man wilde graag een groot bouwproject hier opzetten, terwijl ik voor mijn trainingen een rustige omgeving wilde creëren'', vertelt Peperkamp.

Na lange besprekingen met stichting Landgoed Linschoten, de oorspronkelijke eigenaar, kon het plan voor de vergaderruimte eindelijk vorm krijgen. In de afgelopen periode haalde de bed and breakfast van Peperkamp en Meelker diverse toeristen uit de gehele wereld binnen. In de toekomst kunnen dus ook ondernemingen tijdelijke intrek nemen in de Hofstede Louisehoeve en gebruik maken van die constant geboden rust, zoals Peperkamp het vier jaar geleden voor ogen had.

In deze tijd is het waardevol om je als team aan je eigen kantoor te onttrekken, weg van afleiding.

Karen Peperkamp, Landgoed Linschoten