Nieuws Actueel

Oldenzaals bedrijf organiseert succesvol congres

Het in Oldenzaal gevestigde bedrijf Buro Bruis organiseerde op woensdag 13 april het ‘Nationaal Congres Directe Instructie’. Het congres vond dit jaar voor het eerst plaats, maar bleek meteen voor herhaling vatbaar.

Marijke Hofstra | Foto: Wendy Brasz 15 april 2016

Burobruiscongres DI

“Bij de opening van het congres kreeg iedereen een lampje in zijn handen. Dit lampje staat symbool voor wat we deze dag wilden bereiken: dat het lampje aangaat bij de kinderen in de klas”, vertelt Wendy Brasz van Buro Bruis.

Directe InstructieCompagnon Myra den Haan vult aan: “Directe Instructie is een methodiek in het onderwijs waar op veel basisscholen mee wordt gewerkt. Hierbij betrekken leerkrachten hun leerlingen actief bij hun eigen leerproces en het behalen van de lesdoelen.”.

WorkshopsBuro Bruis organiseerde het congres in samenwerking met Marcel Schmeier van Expertis. Marcel Schmeier is bekend van het boek ‘Expliciete Directe Instructie: tips & technieken voor een goede les’. De samenwerking bleek optimaal. Door de kennis die de verschillende organisatoren hebben, gaven ze verschillende soorten workshops. Zoals ‘feedback geven’, ‘doelen stellen’ en ‘kleuteronderwijs’. De deelnemers konden deelnemen aan drie van de zes aangeboden workshops.

Maximum“We hadden aanvankelijk een maximum aantal bezoekers ingesteld. Dit bleek lang niet genoeg. Aangezien we geen mensen wilden teleurstellen, hebben we besloten het congres meteen dit jaar al uit te breiden”, aldus den Haan.

De organisatoren van het congres kregen na afloop louter positieve reacties. Brasz: “We kregen na afloop veel complimenten. En niet alleen persoonlijk, maar ook via Facebook. Wat ons betreft was het een héél geslaagde dag.” De inschrijving voor de volgende editie van het congres is al geopend. Het zal plaatsvinden op 5 april 2017.