Nieuws Actueel

Oldenzaalse kapperszaak bySharon krijgt nieuwe eigenaar

Het is tijd voor een nieuw avontuur, vindt Sharon Wessels (43) uit Oldenzaal. Daarom verlaat de eigenaar van Hairteam bySharon na 21 jaar haar vertrouwde kapsalon in Zuid-Berghuizen. De Enschedese Fadya Shamas (37) neemt de salon over, schrijft Tubantia Oldenzaal.

Aileen Slot | Foto: Kitty de Bot 19 januari 2018

Sharon Wessels Fadya Shamas Hairteam by sharon oldenzaal

De kappersstoelen in de salon aan de Burgemeester Wallerstraat zijn bezet. Volgens een kapster staat de agenda 'zeker de komende drie weken' bomvol. "Ja, ik heb het mooi voor elkaar met een goedlopend bedrijf en een fantastisch team", zegt Sharon Wessels aan het kantinetafeltje. "Maar de drang naar avontuur is groot. Ik wil kijken naar wat er nog meer is. Wat dat is, ontdek ik vanzelf. Eerst maar eens lekker genieten van mijn gezin."

Passie

Op 11 november 1996 werd ze eigenaar van de kapsalon. Sharon Wessels herinnert zich die dag nog goed. Op 22-jarige leeftijd nam ze 'Hairsun' over. Daarvoor volgde ze de kappersopleiding. Die opleiding sprak haar vooral aan omdat een schoolweek bestond uit vier dagen praktijk, en slechts een dag theorie. "Ik vond constant stilzitten tijdens saaie lessen maar niks. Ik was liever bezig", blikt Sharon terug op haar middelbareschooltijd.

Lees ook: Netwerkclub voor vrouwen in Oldenzaal

Reacties

Het runnen van een kapperszaak en in het bijzonder het contact met de klanten is een passie geworden. In haar mailbox zitten veel positieve reacties op haar bericht over haar besluit. Velen noemen de nieuwe stap in haar leven 'stoer' en 'dapper'.

Het kappersvak heeft volgens Sharon Wessels 'enorme ontwikkelingen' doorgemaakt. "We zijn van een coupe soleil naar talloze technieken van kleuren en knippen gegaan. Maar ook het contact tussen kappers en klanten is veranderd. Het vak werd twintig jaar geleden nog wel eens dom gevonden. Nu zijn kappers kunstenaars van het uiterlijk. Het respect is groot", vertelt de moeder van twee jonge kinderen.

Overname

Fadya Shamas neemt Hairteam bySharon per 1 februari over. De Enschedese, met een passie voor het vak van hairstyliste, was al drie jaar op zoek naar een salon ter overname. Via De Kapsalon Makelaar kwam ze in contact met Sharon Wessels.

Dat ze de zaak kan overnemen, noemt ze 'een droom die uitkomt'. De 37-jarige heeft nog geen ervaring als kapper en leert de fijne kneepjes van het vak van het team.

Lees ook: Oldenzaalse bedrijf Technodak maakt onder vlag Löwik doorstart

Sharon Wessels en Fadya Shamas benadrukken dat er met de overname niets verandert voor de klanten. Sharon Wessels zegt nog wel eens een bezoek te brengen aan de salon. "Het blijft altijd een beetje voelen als mijn stekkie."

Het vak werd twintig jaar geleden nog wel eens dom gevonden. Nu zijn kappers kunstenaars van het uiterlijk

Sharon Wessels, Hairteam bySharon