Nieuws Actueel

Oliewerkers boorplatformen BP in Noordzee zien af van staking

Werknemers die werken voor een onderaannemer op olie- en gasboorplatformen van het Britse BP in de Noordzee hebben een geplande staking afgeblazen. Dat meldde vakbond Unite. Volgens de bond krijgen zij van hun werkgever Sparrows Offshore Services drie weken extra aan betaald verlof.

ANP 21 maart 2023

ANP210323229 1

Maandag werd nog bekend dat Unite heeft opgeroepen tot een staking op boorplatformen in de Noordzee, van onder meer dus BP, maar ook Shell en TotalEnergies, voor hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden. Volgens de bond zouden daar ongeveer 1400 leden aan meedoen. De acties zouden moeten plaatsvinden tussen maart en juni. Unite zei dat olie- en gasbedrijven in de Noordzee enorme winsten boeken, maar dat het personeel op booreilanden geen eerlijk deel van die winsten krijgt.

Maar personeel van Sparrow Offshore Services, dat diensten verleent aan oliebedrijven, zegt nu af te zien van acties op booreilanden van BP. Het gaat om bijna vijftig werkers op zes platformen van BP in de Noordzee. BP liet weten blij te zijn dat Sparrows een deal heeft gesloten met de bond.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws