Nieuws Actueel

Omzet pakketbezorgers daalde in eerste kwartaal

De omzet van pakketbezorgers en koeriersdiensten lag in de eerste drie maanden van dit jaar lager dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat opmerkt dat de coronabeperkingen van begin 2021 strenger waren dan die van dit jaar. Mensen bestelden daardoor begin dit jaar minder online en gingen vaker naar normale winkels toe.

ANP 9 juni 2022

ANP090622160 1

In algemene zin ging de omzet van de transportsector juist met 27 procent vooruit ten opzichte van vorig jaar. De post- en koeriersmarkt was de enige deelmarkt die niet groeide, maar die branche deed het dan ook erg goed tijdens de coronacrisis.

Vrijwel alle deelsectoren zitten met hun omzet boven die van 2015, het jaar dat door het CBS als ijkpunt wordt gebruikt. Alleen luchtvrachtvervoer blijft daar nog achter. Vervoer over zowel land als water doet het beter dan de afgelopen twee jaar en ook dienstverlening voor vervoer kende een sterke groei.

De transportsector heeft ruim 19.000 openstaande vacatures. Volgens het statistiekbureau is dat het hoogste aantal sinds 1997. Het aantal faillissementen was tijdens de coronacrisis al laag en daalde nog verder.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws