Nieuws Actueel

Ondernemend bakduo schittert in 'Ja, ik wil... een taart'

Met een verbluffende limoncello-spiegeltaart overtuigden ze met gemak de jury. Dat was tijdens de audities. Bij de eerste aflevering van RTL's 'Ja, Ik Wil... Een Taart' is te zien hoe het verder gaat met het taartenavontuur van Johan Kaashoek en Kajsa Strömberg, schrijft het AD.

Joke Waltmans 6 september 2016

Johan en kajsa

Dat juist hún aflevering als eerste wordt vertoond vinden de Oud-Beijerlandse Johan ((54) en Westmaase Kajsa (53) een hele eer. ,,We hebben zo'n ontzettende lol gehad, dat laten ze natuurlijk graag zien in zo'n eerste uitzending", komen ze al pratend tot de conclusie.

BruiloftBij Ja, Ik Wil... Een Taart, gepresenteerd door John Williams, binden drie bakduo's de strijd aan bij het bakken van een taart voor 200 bruiloftsgasten van een stel dat die bewuste dag trouwt. Na uren bakken, proeven en decoreren kiest het bruidspaar op hun trouwlocatie de winnende taart.

Banketbakker & FotografeDrie seconden; meer had Kajsa niet nodig om ja te zeggen op de vraag van Johan of zij met hem wilde deelnemen aan de nieuwe RTL-show. Hij, zelfstandig professioneel banketbakker, wist dat zij, professioneel fotografe, jaren geleden had deelgenomen aan RTL's Wie is de chef. ,,Kajsa kan goed koken en weet veel van smaken", verklaart hij zijn keuze. Kajsa: ,,Mijn enige voorwaarde was dat we er 100 procent voor zouden gaan. Dus ik ging meeroeren, proeven, mengen en klaarmaken, zodat Johan zich helemaal op de afwerking kon richten."

En er werden promotiefoto's gemaakt in haar studio. ,,Ik wist wel dat ik íets kon verwachten, maar dit...", blikt Johan terug. ,,Er werd met slagroom gespoten, met bloem gestrooid en van mijn taarten bleef niets meer over."

Serieuze werkDe foto's maakten indruk. Een dag na de inzending hing RTL al aan de lijn met een uitnodiging. Daarna begon het serieuze werk. De twee zetten het succes van de limoncello-spiegeltaart voort. ,,We hebben de Hoeksche Waard natuurlijk wel op de kaart gezet."

In een hectische bakstrijd maakt het duo een pronkstuk van elf taarten. Onder druk, met enorme passie en heel veel lol. Over de uitslag zwijgen ze. Feit is dat ze als bakduo Johan & Kajsa verdergaan. Hij weet met zijn bedrijf Johan Flowersencakes alles van bloemen en gebak, zij van fotografie. ,,We hebben zo'n band gesmeed, daar willen we mee door."

Donderdag zitten ze met familie en vrienden bij Kajsa thuis voor de buis. Dat wordt feest. Natuurlijk met taart, van Johan.