Nieuws Actueel

Kleuradviesbedrijf Oost-Souberg blijft energie steken in klanten bereiken

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Mariska den Hartog-Versteeg | Foto: Felice Buonadonna 8 juni 2016

Kleurtjeecht kleurdavies zeeland felice buonadonna

Carla Wierikx uit Oost-Souburg verdiepte zich in de kracht achter kleuren en na een opleiding kleur en visagie adviseert ze nu mensen over hun kleding en make-up.

"Een eerste indruk is erg belangrijk en bepalend. Mensen weten vaak niet dat ze door het dragen van de juiste kleuren kunnen veranderen van een onopvallend persoon in een persoonlijkheid. Ze zijn vaak te voorzichtig met het kiezen van kleuren voor hun kleding en gaan voor veilig zwart, omdat ze dan niet opvallen. Dat is jammer. Je kunt zoveel meer aan dan je denkt. Als je tinten kiest die goed bij je passen, straal je zelfvertrouwen uit.''

Klanten bereikenHet zijn overwegend vrouwen die zich door Carla laten adviseren. ,,Vanuit persoonlijke interesse, omdat ze een representatieve functie hebben of voor een sollicitatie.''De start van Carla's bedrijf was lastig. ,,Hoe kon ik mijn bedrijf op de kaart zetten en hoe bereikte ik mijn klanten? Dit vroeg wel om veel doorzettingsvermogen en dat is uiteindelijk beloond.

Toch moet ik in dit aspect energie blijven steken. In de praktijk komt het erop neer dat het vaak maar een eenmalige dienst is. Heb je eenmaal iemand een persoonlijk kleuradvies gegeven, dan verandert dat kleurtype de eerste tien tot vijftien jaar niet.''