Nieuws Actueel

Ondernemer op vingers getikt na opnames ‘Slechtste Chauffeur'

Er is opnieuw een dwangsom opgelegd aan de Utrechtse ondernemer Jan van Eck vanwege illegale activiteiten op de luchthaven Twente. Dit keer is de gemeente Enschede boos. Dat schrijft Tubantia.

Angelique Kunst | Foto: Skyhigh.tv 14 maart 2017

Deslechtstechauffeur

Van Eck heeft een deel van zijn evenemententerrein beschikbaar gesteld voor opnames van het televisieprogramma De Slechtste Chauffeur van Nederland. Maar dat deel, aan de Vliegveldweg, heeft als bestemming parkeren, en mag dus niet gebruikt worden voor andere doelen. Volgens woordvoerder Derkjan Eshuis van de gemeente is Van Eck daar al diverse malen op gewezen. "Het is niet zo dat hij iets doet wat niet mag, alleen mag hij het niet op dat deel van het terrein. Ergens anders zou het wel kunnen", stelt Eshuis.

Vergunning

Van Eck heeft in oktober via een medewerker ontkend dat hij zijn terrein in strijd met de vergunningen gebruikt, maar de gemeente heeft bewijzen in de vorm van foto's en filmpjes. Omdat Van Eck niets meer van zich liet horen, is hem nu een dwangsom opgelegd. Voor de eerste overtreding verbeurt de ondernemer 20.000 euro. Dat wordt bij iedere overtreding met 20.000 euro verhoogd.

Waarschuwing

Het is niet de eerste keer dat Van Eck zich niet aan de geldende regels houdt. In januari kreeg hij ook al een dwangsom opgelegd van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Die constateerde dat hij ongeoorloofd lichtmasten laat branden op het terrein, waardoor het leven van de aanwezige vleermuizen verstoord wordt. Van Eck moet een dwangsom van 5.000 euro per lichtmast betalen, als hij ze nog een keer aanzet. Hij kreeg ook een waarschuwing, omdat hij zijn terrein tegen de vergunning in gebruikt voor testritten met vrachtauto's en helikoptervluchten, waar de broedende veldleeuweriken last van hebben.

Van Eck was maandag niet voor commentaar bereikbaar.