Nieuws Actueel

Ondernemer uit Zierikzee geeft kiemgroente duwtje in de rug

Dankzij de huidige trend van het moestuinieren zijn er al veel kweeksets op de markt. Maar het blijkt nog knap lastig om daar daadwerkelijk een degelijke groenteplant uit op te kweken. Agrarisch ondernemer Wim Kuijper uit Zierikzee ontwikkelde daarom een kweekset voor kiemgroente.

Van onze redactie 21 juni 2016

Glastuinbouw ens paprika tomaat overname Hartman Sexbierum

”Als agrarisch ondernemer en docent plantenteelt vind ik het leuk om kennis over te brengen. Maar ik merkte dat de agrarische betrokkenheid onder de jonge generatie steeds kleiner wordt. Wel is er aandacht voor zaken die ervoor zorgen dat het snel opschiet. Met Bijt heb je binnen zeven tot twintig dagen een volwaardig product.”

OntwikkelingVoor de ontwikkeling van Bijt had Wim zelf een lange adem van ruim drie jaar nodig. “Experimenteren met hennepvezeldoek en zoeken naar de juiste zaden, een bedrijfsplan schrijven, financiering regelen. Keer op keer moest ik maanden wachten voordat iets rond was of de kwaliteit had die ik wilde. Via Innogo en Zigzag kreeg ik coaching en kwam de financiering voor elkaar. Anderhalf jaar deed ik erover om de groothandel mee te krijgen. Vijftig verkooppuntenInmiddels zijn er vijftig verkooppunten in het land en een webshop die leuk loopt. Vooral het zelfstandig bezig zijn, vond ik lastig. Om te kunnen doorzetten moet je soms kunnen sparren en een duwtje in de rug krijgen van iemand anders.