Nieuws Actueel

Ondernemers boos over plannen Sluiskade Almelo

Als het plan voor het eenrichtingsverkeer op de Sluiskade doorgaat, moeten zijn klanten die vanaf de Vriezebrug komen straks bijna een kilometer omrijden. En dat gaan ze vast niet doen, vreest eigenaar Jeroen Westen van pandjeszaak JeWe.

Van onze redactie 22 januari 2016

Weg stockpixabay

Zijn zaak zit aan de Sluiskade Zuidzijde, vlakbij de Ootmarsumsestraat. Wie uit die richting komt, moet straks echter eerst over de Sluiskade Noordzijde tot aan bouwmarkt Witzand rijden, om daar te keren en via de Sluiskade Zuidzijde alsnog bij JeWe te komen. Zijn buurman van groentezaak Can kampt met hetzelfde probleem. „Mensen gaan echt niet voor een bloemkool een kilometer omrijden”, vreest Westen.

De ondernemer vindt het hele plan onnodig. „Ik zit hier nu vijf jaar en ik heb nog nooit een ongeluk zien gebeuren. Bovendien gaat de Radboudschool weg en daardoor is er al veel minder verkeer in de straat.”

Zelfde probleem Ook voor bakkerij Lubbers hebben de plannen grote gevolgen. De bakkerij is per auto bereikbaar door vanaf de Sluiskade Zuidzijde de Hantermanstraat in te rijden. Dat kan straks nog steeds, maar ook voor de bakkerij geldt dat bezoekers vanuit de richting Vriezebrug er alleen kunnen komen door eerst de Sluiskade Noordzijde af te rijden en vervolgens terug te rijden over de Zuidzijde.

Bereikbaar Ander onderdeel van het plan is dat de afrit van de Van Rechteren Limpurgsingel richting Sluiskade dichtgaat en alleen openblijft voor fietsers en hulpdiensten. En daarover maakt eigenaar Martijn Rijssemus van Multikantoor in de Oranjestraat zich zorgen. „Een klant uit het Kollenveld zei al dat het wel heel ver om is.” Daarom nam hij zelf op een avond de proef op de som. „Vanaf de Van Rechteren Limpurgsingel moet je helemaal doorrijden tot de kruising met de Sluitersveldssingel. Daar sla je linksaf en kun je via de Vriezenveenseweg de stad in. Terug moet je dezelfde omweg nemen. Enkele reis is het 2 kilometer en 3 minuten om. Hoe erg vinden mensen dat? Ik weet het niet. En nu was het op een rustige avond, ik wil niet weten hoe het gaat midden in de spits.”

Foto: Pixabay