Nieuws Actueel

Ondernemers: Duitse economie niet voorbereid op gasboycot Rusland

De Duitse economie is niet voorbereid op een volledige boycot van Russisch aardgas. Daarvoor waarschuwde de voorzitter van de Confederatie van Duitse Werkgeversverenigingen. Rainer Dulger kreeg daarbij bijval van Georg Knill die aan het hoofd staat van de Oostenrijkse industriefederatie. Laatstgenoemde waarschuwde dat het overhaast instellen van een verbod op Russisch gas kan leiden tot hogere prijzen, een daling van de productie en daarmee tot stilstand.

ANP 6 juni 2022

ANP060622068 1

De Europese Unie heeft tot dusver ingestemd met een embargo op de invoer van steenkool uit Rusland. Ook is er een gedeeltelijk embargo op de invoer van Russische olie ingesteld. Tot een gasboycot kwam het nog niet. Een gasembargo zou alleen maar leiden tot een verzwakking van zowel de Duitse als de Oostenrijkse economie, aldus de twee organisaties. Ze waarschuwden ook dat een gasembargo gevolgen zou kunnen hebben voor de werkgelegenheid en zelfs voor de financiën waarmee aan internationale verplichtingen wordt voldaan.

Volgens het duo moeten eventuele nieuwe sancties de Russische economie harder raken dat de binnenlandse economie. "De politieke leiding van Rusland moet voelen dat deze oorlog gevolgen heeft, ook in de economische en financiële sector. De kosten voor de Russische economie moeten en zullen hoog zijn", aldus de twee in een verklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws