Nieuws Actueel

Deze ondernemers spelen slim in op marmertrend en verkopen honderden tafels in drie maanden

Normaal gesproken zijn marmeren eettafels peperduur. Rotterdammers Menno Pijpers, Robbert-Jan Zondag en Roy Oosterbaan vonden hier wat op. Zij verkopen de ruim 100 kilo zware tafels voor een fractie van de prijs. Aan het AD vertellen de ondernemers over hun lucratieve handel.

Chantal Lindsen | Foto: Frank de Roo 9 november 2018

Marmeren tafel robbert jan zondag

Eenmaal fan is het moeilijk om zo'n prachtige tafel uit je hoofd te krijgen. ,,Ik wilde er alleen geen 4000 of 5000 euro voor neerleggen, dat vond ik gewoon te gortig'', steekt Robbert-Jan Zondag, makelaar en mede-eigenaar van de gloednieuwe Rotterdamse zaak Marmeren Tafels, van wal. Samen met Menno Pijpers, die ook interesse heeft in een marmeren tafel, begint de zoektocht naar een betaalbare optie. Het tweetal komt uit bij een Spaanse leverancier die Italiaans marmer inkoopt. Volgens Robbert-Jan kwalitatief het beste wat er is. ,,Het probleem was alleen dat we verplicht waren om tien marmeren bladen af te nemen, maar alleen zo konden we aan een betaalbare tafel komen.''

Binnen no-time uitverkocht

De jongens schaffen tien bladen aan en zoeken een bedrijf dat een mooi onderstel kan maken. ,,We vonden een klein lasbedrijf in Zwijndrecht, net als wij ook een start-up, en dat kon poten maken.'' Zo blij als een kind zetten Menno en Robbert-Jan de tafels in hun woning. De overige acht worden te koop aangeboden op Marktplaats. ,,Het was natuurlijk een gok, maar wat we niet hadden verwacht was dat de tafels in no-time waren verkocht.''

Lees ook: Tijn van Elderen: 'Ik wil ons familiebedrijf 100 procent recyclebaar overdragen'

En dus schaffen de twee vrienden, bijgestaan door nog een vriend, Roy Oosterbaan, nogmaals een partij marmeren bladen aan. Het is het begin van de online winkel marmerentafels.eu. ,,Deze hebben we drie maanden geleden gelanceerd en we hebben al honderden tafels verkocht'', vertelt Robbert-Jan.

Prijzen

De eettafels zijn er in drie kleuren: carrara wit, india green en nero marquina zwart met een standaard zwart stalen onderstel. De prijs begint bij 1099 euro. Elke zaterdagochtend staan de mannen in een loods in Barendrecht en Bleiswijk waar de tafels met het blote oog aanschouwd kunnen worden. Ook zijn er salontafels en bijzettafels. ,,Over een maandje komen we met ronde eettafels, want daar is ook veel vraag naar'', sluit Robbert-Jan af.