Nieuws Actueel

Ondernemers profiteren van The Rolling Stones concert in Arnhem

Optredens, films, een expositie, zelfs een 'tongpoes', als knipoog naar het beroemde logo. The Rolling Stones spelen 15 oktober in Arnhem en als het aan de Nederlandse fanclub Forty Licks ligt, kan daar in de stad straks echt niemand omheen, schrijft De Gelderlander.

MARCO BOUMAN 15 augustus 2017

ANP 47868294

Initiatiefnemer is fanclubvoorzitter en Arnhemmer Robin Scherrenburg. Hij wil zijn stad rond het optreden van zijn grote idolen op stelten zetten. Ervaring met zo'n manifestatie heeft hij al.

Plannen

In 2006 haalde hij het kunstje al eens uit in Amsterdam, met 'A Bigger Bash'. Destijds heette de Stones-tour 'A Bigger Bang', nu is de naam 'No Filter'. Wat Scherrenburg betreft, hangt Arnhem dit najaar vol met het bijbehorende logo, met de bekende Rolling Stones-tong. ,,Te beginnen een week voor het concert", zegt de Arnhemmer (58). Scherrenburg zit vol plannen voor 'Bridges to Arnhem', een knipoog naar het Stones-album Bridges to Babylon uit 1997. Voor het logo van de manifestatie in Arnhem wordt de leeuw vervangen door de tweekoppige adelaar van het gemeentewapen.

Lees ook: Steeds meer mogelijkheden voor zakendoen met Cuba

Afterparty

Wat zijn die plannen? ,,Een grote banner aan de Eusebiuskerk, een expositie, optredens van tributebands Stripped en The Stolling Rones op Jansplaats en Korenmarkt en blues- en countrybands, de genres die The Rolling Stones hebben geïnspireerd. Bioscoop Pathé gaat speelfilms vertonen." Na het concert komen er in Arnhem afterparty's. Heel belangrijk voor Stones-volgers, zegt de fanclubvoorzitter. ,,Zij willen hun ervaringen graag met elkaar delen, maar afterparty's zijn er maar zelden, tot onze frustratie."

Samenwerking

Veel is er voor zo'n feest niet nodig. ,,Goede muziek en een tap." Scherrenburg heeft al contact met de gemeente, Platform Binnenstad Arnhem, Pathé en diverse horecabazen. ,,Luxor Live doet mee, De Barron, Bar Florian en ik heb nog een paar afspraken staan", zegt hij. Wie wil aanhaken, kan zich bij hem melden. Geld verdienen doet hij niet aan 'Bridges to Arnhem', benadrukt Scherrenburg. ,,Ik doe dit voor de kick. Omdat ik het kan en omdat ik het leuk vind om te doen." De stad kan er wél wat aan overhouden, verwacht Scherrenburg. Door regionale en internationale fans. ,,Veel van de kaarten voor GelreDome zijn in de regio verkocht. Maar er is ook een heel grote groep fans die de band overal volgt. Als die vanwege alle activiteiten vanuit Stockholm een paar dagen eerder naar Arnhem komen, is dat commercieel interessant."