Nieuws Actueel

Ondernemers tegen nieuwe tracé fietssnelweg F35

Ondernemers aan de Plesmanweg zijn boos over het nieuw tracé van de fietssnelweg F35. "Dit wordt een drama."

Van onze redactie 19 februari 2016

Fietssnelweg Frans Nikkels

Ondernemers in de omgeving van de Plesmanweg zijn verbolgen over het nieuwe tracé van de fietssnelweg F35. Ze vinden de tracékeuze verkeerd en zijn teleurgesteld dat ze het nieuws niet van de gemeente hebben gehoord. De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft er inmiddels collegevragen over gesteld.

AchterAanvankelijk was het de bedoeling dat het tracé voor het nieuwe, snelle fietspad om de bedrijven aan de Plesmanweg zou worden aangelegd. Eerder deze maand echter maakte wethouder Irene ten Seldam bekend van plan te zijn de F35 vóór de bedrijven aan de Plesmanweg aan te leggen. Door het nieuwe fietspad aan te leggen en tegelijkertijd een riool te vervangen, kan er geld worden bespaard.

"Dit is een drama", verwoordt Henk-Paul Visser van Kara Energy Systems het gevoel van meerdere bedrijven over de gewijzigde plannen. VVD-gemeenteraadslid Edith van den Ham gaat nog een stap verder. "Dit is vragen om ongelukken", stelt ze.

Zwaar verkeerNu loopt er nog een 'gewoon' fietspad voor het pand van Kara aan de Plesmanweg. Omdat het bedrijf maar één ingang heeft, wordt er nu bij zware transporten al een verkeersregelaar ingezet om fietsers te waarschuwen. Visser houdt zijn hart vast als het fietspad straks een fietssnelweg wordt, waar veel harder wordt gereden. Hij is ook niet te spreken over het feit dat hij van een ondernemer in de buurt heeft gehoord dat hij de F35 pal voor de deur van zijn bedrijf krijgt. Van de gemeente heeft Visser niets gehoord.

VervoersmogelijkhedenRaadslid Edith van den Ham wijst erop dat het bedrijventerrein juist is aangelegd om bedrijven te faciliteren. "Nu geef je daar ineens een heel andere prioriteit aan", zegt de VVD'er, doelend op de F35. Door het fietspad voor de bedrijven langs te leggen worden de vervoersmogelijkheden van ondernemers in het gebied ernstig belemmerd.

RaadDe wijziging van het tracé is volgens haar niet conform het Masterplan F35, dat onlangs door de raad is aangenomen. Ze wil daarom van het college weten of het klopt dat er een nieuw tracé voor de F35 is dat vanaf het kruispunt Kolthofsingel/Burgemeester Schneiderssingel rechtstreeks over de hele Plesmanweg moet aansluiten op de Aadorpsweg. De VVD wil ook van het college horen of ondernemers en bewoners in het gebied zijn geïnformeerd en of er inspraak is geweest.

Foto: Frans Nikkels