Nieuws Actueel

Ondernemers Tijvoort bundelen krachten in stichting

Een nieuw op te richten stichting moet de ondernemers op het Goirlese bedrijventerrein Tijvoort gaan klaarstomen voor een bedrijfsinvesteringszone, schrijft het Brabants Dagblad.

Ad van der Velden 7 juli 2016

Met de slogan 'Door ondernemers-voor ondernemers' wil een zeskoppige werkgroep van Tijvoort-ondernemers de nieuwe stichting - ONS Tijvoort - oprichten. Gesteund door de gemeente is de werkgroep actief deze stichting voor te bereiden, met als doel een BIZ-model (bedrijfsinvesteringszone) voor Tijvoort te realiseren. De BIZ-gelden worden opgebracht door de ondernemers zelf.

Bijna negentig ondernemers hebben zich aangemeld voor een bijeenkomst met onder meer informatie over een BIZ, die vanavond om 19.30 uur bij Vervoort Meubelen aan de Edisonstraat plaatsvindt.

SamenwerkenDe ambassadeurs van ONS Tijvoort, Vincent Voster (Linfosys) en Ronald Vromans (Karwei): "Ons doel is samenwerken aan een mooier, beter, duurzamer en toekomstbestendig bedrijventerrein. We willen nieuwe ideeën van ondernemers koppelen, samen uitwerken en realiseren, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid - denk aan zonnepanelen, glasvezelnetwerk, veiligheid et cetera. We krijgen ondersteuning van Frits Rutten, een parkmanager met veel ervaring op het gebied van het opzetten van vitale bedrijfsverenigingen", aldus de twee ondernemers.

Wethouder Theo van der Heijden (VVD, Economische Zaken) zegt dat de gemeente voor 100 procent achter dit initiatief staat en hoopt dat een en ander begin 2017 daadwerkelijk van start kan gaan.