Nieuws Actueel

Modezaak Yoi Fashion en Sisters in Lingerie slaan handen tijdelijk ineen om lustrum

De Stentor weet te melden dat Modezaak Yoi Fashion en Sisters in Lingerie uit Epe deze week wat te vieren hebben. Samen organiseren ze verschillende activiteiten. ,,We hebben ook veel dezelfde klanten.''

Anton van Noorel | Foto: Henri van der Beek 20 november 2017

PC Beekstraat Henri van de Beek

Wie vanaf komende dinsdag boodschappen gaat doen in het centrum van Epe, zal waarschijnlijk veel roze om zich heen zien. Althans, dat is wel de bedoeling van de eigenaren van Yoi Fashion en Sisters in Lingerie. Beide zaken hebben reden voor een feestje en gebruiken de hele week alleen maar knalroze tasjes.

Yoi Fashion van Wilma van Rhee bestaat 21 november vijf jaar. In dezelfde week is Sisters in Lingerie van Marieke en Christine Hullegie vijf jaar gevestigd op de huidige locatie aan de Beekstraat. ,,We bestaan al sinds 1974, we zaten altijd aan de Marktwand'', vertelt Christine van de lingeriezaak. ,,We hadden wel zin in een feestje, vooral voor de klanten. Want dankzij hen bestaan we vijf jaar in de Beekstraat. En het trekt ook extra mensen'', legt Van Rhee uit.

Lees ook: Snellere groei door samenwerking

Gezamelijke- en individuele acties

Hoewel de samenwerking min of meer spontaan is ontstaan, is het programma uitgebreid. ,,Er zijn gezamenlijke acties, maar ook individuele. Bij mij komt bijvoorbeeld een tatoeëerder langs. Bij de buren een styliste van Mey. Daarnaast zijn er allerlei kortingen en weggeefacties. En er komt voor beide deuren een ballonnenboog'', somt Van Rhee op.

De samenwerking tussen beide winkels gaat zo ver, dat ze ook een vermelding van elkaar plaatsen op de toonbank. ,,Als we kunnen, verwijzen we door naar Yoi'', vertelt Marieke. ,,We kunnen al langer met elkaar opschieten, we hebben ook veel dezelfde klanten. Zij vinden dit heel leuk. Het is goed als je elkaar kunt ondersteunen, zodat je naar een hoger niveau gaat'', verklaart de eigenaar van Yoi Fashion.

Zijstraatjes

Beide zaken zijn gevestigd aan de Beekstraat, of deze week eigenlijk de 'PC Beekstraat'. ,,Hebben we zelf bedacht'', zegt Van Rhee. ,,Het is het zijstraatje van... En je weet wat ze van zijstraatjes zeggen: daar zitten de leukste winkels. Hier in Epe gebeurt het altijd pal achter de kerk.''

De roze tasjes zijn niet het enige opvallende aan de actie. In de gemeente Epe zijn langs de weg grote roze posters geplaatst, die weggebruikers moeten attenderen op de festiviteiten. ,,Wellicht gaan we in de toekomst wel vaker samenwerken, maar dat kun je nu nog niet bedenken'', zegt Van Rhee. ,,Hoe dan ook: beter een goede buur dan een verre vriend'', vult Marieke Hullegie aan.

Programma

Vanaf dinsdag 21 november tot en met zaterdag 25 november is er in beide zaken van alles te beleven. Op de Facebookpagina's van beide winkels is het hele programma te vinden.