Nieuws Actueel

Zierikzeese ondernemers willen muziek en kerstmarkt

Een kerstmarkt en muziek in de stad. Dat zijn de eerste twee concrete plannen van de nieuwe ondernemersvereniging InZzee, meldt de PZC. De club heeft een budget van bijna 75.000 euro.

Elodie Kint 3 november 2016

Zeelandkerstmarkt1065

Voorzitter Lucie Krans denkt dat deze ondernemersvereniging meer mogelijkheden heeft dan de voorgangers, omdat er door de bijdrage van ondernemers en de gemeente meer geld in de pot zit.

Meer muziek

Wat ze precies met dat geld gaan doen, is nog niet duidelijk. "We zijn ideeën aan het inventariseren", aldus Krans. "We willen in ieder geval meer muziek in de stad; dweilbands in het toeristisch seizoen en koren in de kerstperiode."

En de club wil een kerstmarkt organiseren op donderdag 22 december. Het is de bedoeling dat de weekmarkt dan langer doorgaat, zodat die samenvalt met de koopavond. Er komen begin volgende maand tweehonderd kerststukken door de stad te hangen en de huidige kerstverlichting wordt gerepareerd. "Omdat de slingers er nu het hele jaar door hangen, gaan veel ledlampjes kapot", legt Krans uit. Daarom worden ze voortaan ook in het voorjaar weggehaald.