Nieuws Actueel

Ondernemersbron Zeeland: werken, netwerken en ontspannen

Bij Ondernemersbron Zeeland kun je werken, netwerken en ontspannen in een groene omgeving. Dat schrijft de PZC.

Ellen Jobse | Foto: Mechteld Jansen 10 maart 2016

Ondernemersbron zeeland jan sandee sandee groep flexwerken

Van Rabobankblauw naar duurzaam groen. Het voormalige bankgebouw in Kamperland heeft het afgelopen jaar een enorme metamorfose ondergaan. Op de kluis na herinnert bijna niets meer aan de tijd dat de Rabobank in het pand aan de Noordstraat huisde. Toch stapt zo nu en dan iemand het gebouw binnen met de vraag: 'Kan ik hier pinnen?'.

MoswandHuidige eigenaar Jan Sandee vindt het wel grappig. "Ik zeg altijd: geld opnemen gaat niet meer, maar geld storten kan nog hoor!" Toch hoopt de algemeen directeur van de Sandee Groep dat mensen over een tijdje al aan de buitenkant van het gebouw kunnen zien waar het binnen om draait. Verschillende ondernemingen van de Sandee Groep - projectinrichting, hoveniers en groenbeheer - werken hard om het innerlijk en uiterlijk van hun nieuwe 'zusje' Ondernemersbron Zeeland tot een mooi geheel te maken. Groen is daarbij het sleutelwoord.

De Ondernemersbron Zeeland biedt (kleine) ondernemers de mogelijkheid om werkruimte te huren, van vergaderzaal tot flexplek. Het pand herbergt in het totaal vier grote zalen, zo'n vijftien kantoorruimtes en een stuk of zes flexplekken. In iedere ruimte speelt de natuur op de een of andere manier een rol. Daar heeft Sandee heel bewust voor gekozen. "Beplanting doet iets met mensen, dat is bewezen. Het geeft rust en zorgt voor meer zuurstof." En daarom is binnen niet alleen 'dood', maar ook 'levend' groen te vinden. Een verticale tuin bijvoorbeeld, en moswanden. "Een moswand heeft een heleboel functies", legt Sandee uit. "Ze zijn aaibaar, brandwerend, stofafstotend en isolerend."

MassagestoelenMensen die liever op een andere manier rust of inspiratie zoeken, kunnen vrijblijvend terecht in de fitnesszaal of op het dakterras. Of in een van de massagestoelen die her en der door het pand verspreid staan. Alles om de creativiteit en productiviteit van de aanwezige ondernemers te verhogen. Sandee: "Ik hoop dat dit een plek wordt waar ondernemers samenkomen en groeien. Netwerken en kruisbestuiving gaan hier heel gemakkelijk en dat is ook de bedoeling. Het moet een bruisende bron zijn, vandaar ook de naam Ondernemersbron." Sandee hanteert geen negen tot vijf mentaliteit. Iedere huurder krijgt een badge en heeft daardoor 24 uur per dag toegang tot het pand. "Ik wil niemand beperkingen opleggen."

Sandee denkt dat hij met zijn concept vooruit loopt. Hij is er van overtuigd dat het gebruik van natuur in de werkomgeving gaat toenemen, evenals de manier waarop de Ondernemersbron werkt. "De jongere generatie hangt niet aan bezit. Zij huren liever iets voor een bepaalde prijs zodat ze geen vaste lasten hebben."

KansenEr zijn al verschillende ondernemers aan het werk in het pand aan de Noordstraat, ook al is het officieel nog niet af. Sandee wacht daar niet op; hij is in zijn hoofd alweer bezig met nieuwe plannen. "Ik ben een creatieve denker, ik zie snel mogelijkheden." Die eigenschap kwam goed van pas toen Sandee - vrij impulsief - het pand kocht. Hij was op zoek naar een groter kantoor en stuitte per toeval op dat van de Rabobank.

Zijn enthousiasme groeide tijdens de bezichtiging, maar hij vreesde voor kapers op de kust. En dus bracht hij diezelfde middag nog een bod uit. Enkele uren later was hij eigenaar. "Toen pas ging ik nadenken wat ik er mee zou kunnen doen, want voor de Sandee Groep alleen was het veel te groot. Twijfels heb ik nooit gehad. Ik zie eerder kansen dan struikelblokken."