Nieuws Actueel

Ondernemersduo opent kringloop De Tweede Ronde in Ommen

Ommen heeft sinds kort een tweede kringloopwinkel, een initiatief van Jonny Wolters (27) en Sharon Huzen (29). 'Het was bloed, zweet en tranen, maar 't is gelukt.'

Van onze redactie 8 maart 2016

Kringloopwinkel Ommen De Tweede Ronde F Fu Press Agency

Zij zette haar werk in de thuiszorg op een laag pitje, hij nam ontslag bij zijn werkgever waar toekomstperspectief ontbrak. Samen stortten ze zich in een avontuur met een eigen winkel in tweedehands spullen aan de Schurinkhof. "Het is een spannend avontuur en het loopt goed."

De Tweede RondeAmper een mand draait kringloopwinkel De Tweede Ronde. Sharon Huzen heeft in die korte tijd al het nodige beleefd: "Op de openingsdag tikte iemand bij ons een elpee voor vijftig cent op de kop, ik geloof van Elvis. Even later verkocht hij de plaat voor zestig euro."

"Met een set Indonesische vaasjes waren we ook wat te goedkoop. Via Facebook hadden we wat reclame gemaakt en op die vaasjes kwamen mensen af uit Barendrecht, Rotterdam en Enschede."

Té goedkoopZe kan er om lachen. "Bij een kringloopwinkel horen buitenkansjes. Alhoewel we soms wel eens té goedkoop zijn. Wij zullen geen torenhoge prijzen gaan vragen, het moet wel leuk blijven. We moeten niet meer vragen voor kleine artikelen dan bijvoorbeeld de Action. Aan de andere kant: wij moeten ook de huur voldoen, personeel kost ook geld en we moeten er van leven."

‘Had ik maar’Terwijl Jonny zich bezighoudt met het bijvullen van de schappen praat Sharon honderduit over hun winkel. "Ooit heeft Jonny's inmiddels oma tegen hem gezegd: jongen, als je wat wilt in het leven, dan moet je een kringloopwinkel beginnen. Hij had het niet naar z'n zin op zijn werk en zo hebben we deze stap genomen. Ik geloof dat deze winkelruimte al heel wat jaren te huur stond. Wij dachten bij onszelf: doen, nu, anders heb je over tien jaar het had-ik-maar-verhaal."

Tweede levenDe twee nieuwbakken ondernemers zitten in Ommen op een 'daaldersplekje' in de voormalige Albert Heijn, met voldoende gratis parkeerruimte nabij en met een Lidl-supermarkt als overbuurman. De oude schappen van de 'Appie' hebben een tweede leven gekregen, helemaal in stijl van de kringloop.

Foto: FFu Press Agency