Nieuws Actueel

Ondernemersorganisaties hameren op belang van coronaregels

Werkgevers zouden de basisregels rond corona weer in acht moeten nemen om het aantal virusbesmettingen onder controle te houden. Dat betekent bijvoorbeeld thuiswerken bij klachten en goed ventileren. Daarvoor pleiten ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

ANP 20 juni 2022

In brief aan de eigen achterban noemen ze ook handen wassen en bijvoorbeeld het doen van zelftesten. Ingrepen die veel verder gaan, zoals het verplicht dragen van mondkapjes, worden niet aangehaald.

De lobbyclubs wijzen erop dat veel maatregelen weer belangrijk zijn nu het aantal coronabesmettingen in Nederland oploopt en de vakantieperiode zelfs nog moet beginnen. Door de personeelstekorten zou mogelijk extra ziekteverzuim bij veel bedrijven ook erg slecht uitkomen.

Coronabeleid

"Hoe meer we nu al met elkaar de besmettingen onder controle houden, des te minder de kans op een verder oplopend reproductiegetal en mogelijk nieuwe beperkingen in het najaar", schrijven voorzitters Ingrid Thijssen van VNO-NCW en Jacco Vonhof van MKB-Nederland.

Verder geven ze aan dat er in sommige branches zorgen leven dat bedrijven, zoals het er nu uitziet, zelf ook niet zomaar alle maatregelen kunnen invoeren. Voor bijvoorbeeld het opnieuw invoeren van coronatoegangsbewijzen ontbreekt momenteel de wettelijke basis.

De ondernemersorganisaties willen ook graag dat de overheid "glashelder" maakt wat bedrijven in verschillende scenario's kunnen verwachten wat betreft coronabeleid en welke criteria er dan gelden. "Het kan nooit zo zijn dat corona alleen nog een risico voor sectoren/ondernemers wordt en zij de prijs betalen als het virus toch weer oplaait en de overheidsinspanningen te laat zijn."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws