Nieuws Actueel

Ontwerpster: 'Overal loop ik tegen potentieel werk aan'

Direct na de kunstacademie begon Anouk Stoffels haar eigen ontwerpstudio. Inmiddels heeft ze een uitgebreid portfolio opgebouwd. Dat schrijft B/N De Stem.

Ron van Kuijk | Foto: Edwin Wiekekens 26 september 2016

Anouk Stoffels Eigen baas ontwerpster

Toen visueel ontwerpster Anouk Stoffels (27) vier jaar geleden afstudeerde aan AKV St. Joost in Breda, begon ze meteen haar eigen ontwerpbureau: Studio Anouk Stoffels. De ontembare drang naar de vrijheid om zelf te ondernemen en eigen (creatieve) keuzes te maken was daarvoor de reden.

Inspirerende broedplaats

In het oude industriële pand van Electron aan de Speelhuislaan in Breda, waar haar studio gevestigd is, komt veel creativiteit samen. Stoffels voelt zich er thuis: "Dit is een hele inspirerende broedplaats. Er gebeurt van alles. Er zitten kunstenaars en interieurontwerpers, schrijvers en mensen uit mijn vakgebied, grafische vormgeving. Dat levert uiteraard ook kruisbestuivingen op. Een hele fijne plek om te werken dus."

Positioneren

Vanuit haar atelier helpt Stoffels bedrijven zich beter te positioneren aan de hand van beeld: "Ik adviseer, ontwerp en programmeer. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het ontwerpen van websites, stickers op bussen, logo's, social media en ga zo maar door.

Veel bedrijven laten op dit gebied namelijk kansen liggen. Ze beseffen niet hoe belangrijk het is je visie goed te verwoorden in beeld.

Potentieel werk

Overal loop ik tegen potentieel werk aan. Als ik in een restaurant het menu op een A4-tje krijg, begint het bij mij meteen te ratelen. Zo'n menukaart is zo belangrijk voor de uitstraling, de beleving en het gevoel dat je oproept bij klanten. Daar kun je echt iets heel moois van maken en dat hoeft niet eens duur te zijn. Bovendien levert het altijd rendement op."

Portfolio

Stoffels heeft inmiddels een uitgebreid portfolio opgebouwd. Haar werk heeft een uitgesproken eigen stijl: duidelijk, krachtig en helder. De basiskleuren zijn vaak zwart en wit, aangevuld met goud, brons en zilver: "Tijdloos en strak; dat is het voor mij."

Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week, van 22 tot 30 oktober in Eindhoven, behoort Stoffels tot de twintig streng geselecteerde deelnemers aan het Driving Dutch Design-project.

"Ik mag in het Klokgebouw een pitch doen ten overstaan van 1.500 ondernemers en een eigen stand inrichten. Daar ben ik nu ook druk mee bezig. Een supermooie kans om mezelf verder te promoten natuurlijk.

Maar ook mijn nieuwe eigen website moet nog af, dus dat wordt nog een paar weekendjes extra doorwerken. Heerlijk!"

anoukstoffels.com