Nieuws Actueel

Onzekerheid over Dordtse winkelleegstand

Ingrid de Groot | Foto: Ilse van Driel 27 januari 2016

Vd dordrecht leegstand winkelaanbod

De leegstand in de Dordtse binnenstad, die juist een oppepper kreeg door de komst van modewinkel Primark naar het Drievriendenhof en de verhuizing van de ANWB-winkel naar de Bagijnhof, lijkt komende maanden naar een nieuw dieptepunt te kunnen zinken. Veel winkelpersoneel leeft tussen hoop en vrees. Dat schrijft het AD.

Na het faillissement van Scapino dreigt nu ook de Esprit Store aan de Bagijnhof kopje onder te gaan. De zaak is al bezig met een totale leegverkoop en doet haar voorraad weg met kortingen tot 70 procent. Franchisenemer P. Bal van Esprit heeft weinig hoop meer. "Een faillissement is vermoedelijk niet af te wenden", schat hij in.

DoorstartOok bij warenhuis Vroom & Dreesmann is het nog steeds onzekerheid wat de klok slaat. Het is één grote uitverkoop in het Dordtse warenhuis waar de bevoorrading zichtbaar op een laag pitje staat. "Leveringen vinden nog steeds plaats, maar niet zoveel. Het leidt echter niet tot problemen in de winkels", zegt een woordvoerder van V&D.

Volgens hem wordt druk gesproken over een doorstart van Vroom & Dreesmann. "Of de Dordtse vestiging bij die doorstart zit, is nog niet bekend. Dat is aan de nieuwe eigenaar. We verwachten over een week, hooguit een aantal weken, duidelijkheid te hebben."

ZorgelijkWethouder Piet Sleeking van Dordt, die al kopzorgen had over de uitstraling en verkrotting van een aantal winkelpanden aan de Voorstraat, noemt het omvallen van grote ketens in Dordt 'zorgelijk'. "Vooral omdat het gaat om enorme grote oppervlaktes, waarvan Vroom & Dreesmann de grootste is. Maar ik heb nog de hoop dat we onze Dordtse vestiging kunnen behouden." De wethouder praat maandag met de winkeliers in de binnenstad over de problemen.