Nieuws Actueel

Ook dienstverlener SPIE naar Maintenance Valuepark

Het nieuwe Terneuzense bedrijventerrein Maintenance Valuepark (MVP) begint vol te stromen. Ook technisch dienstverlener SPIE verhuist erheen, schrijft PZC.

Harmen van der Werf | Foto: Stock 10 februari 2017

Fabriekgoed

Het bedrijf heeft dit gisteren bekendgemaakt. SPIE is de vierde grote partij die zich op het bedrijventerrein naast de in- en uitrit van de Westerscheldetunnel vestigt. Chemiebedrijf Trinseo, dat in 2010 de styreenactiviteiten van Dow overnam, en industrieel dienstverlener TSM kwamen als eerste schapen over de dam. De nieuwbouw voor die bedrijven vordert al aardig.

Drie bedrijfsactiviteiten

Onlangs werd bekend dat ook industrieel dienstverlener ENGIE naar het MVP gaat. SPIE, onderdeel van de gelijknamige Franse multinational, laat nieuwbouw plegen voor drie bedrijfsactiviteiten: ontwerpbureau SPIE Controlec Engineering, Industrial Services en het in klimaatbeheersing gespecialiseerde E-fficient Buildings. Zij houden nu kantoor in het vroegere Neckermann-gebouw op bedrijventerrein Handelspoort.

Industrial Services is ook gevestigd op het contractorpark op het Dow-fabrieksterrein. De nieuwbouw voor SPIE zal bestaan uit bijna 1900 vierkante kantoorruimte en 600 vierkante meter werkplaatsruimte. SPIE gaat het pand voor tien jaar huren. Hoeveel mensen er komen te werken, is nog niet exact bekend, laat woordvoerster Manouk Loonstijn weten. ,,We moeten dat intern nog inregelen.'' Het Valuepark moet voorjaar 2018 in bedrijf zijn.