Nieuws Actueel

Ook Ryanair-reiziger vanuit België kampt komende week met staking

Wie volgende week met Ryanair vliegt vanuit België moet rekening houden met de uitval van vluchten. Het cabinepersoneel op de luchthavens van Zaventem en Brussel-Charleroi wil volgende week vrijdag, zaterdag en zondag staken. De staking dreigt de problemen op Europese vliegvelden nog te verergeren. De actie komt bovenop die van Brussels Airlines.

ANP 17 juni 2022

ANP170622180 1

De vakbonden zijn niet tevreden met wat de Ierse luchtvaartmaatschappij hun wil bieden. Ryanair, dat ook veel Nederlanders vervoert vanaf Zaventem en Charleroi, is bezig op te krabbelen na de coronacrisis.

De staking treft de Belgische luchtvaart op de drempel van de drukke zomer. Ze valt ook grotendeels samen met die bij Brussels Airlines, die voor komende donderdag, vrijdag en zaterdag is gepland.

De pursers, stewards en stewardessen van Ryanair hadden al aangekondigd in heel Europa actie te willen gaan voeren. Ze deden dat uit solidariteit met hun Spaanse collega's, die onderhandelingen met de prijsvechter over hogere lonen zagen stuklopen. De Spanjaarden willen zelfs zes dagen staken, ook op 30 juni en 1 en 2 juli.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws