Nieuws Actueel

Ook Vitesse-dessert is op weg naar de bekerfinale

De lemon merengue is omgetoverd in een geel-zwart toetje, dat tot en met de KNVB-bekerfinale op zondag 30 april in het menu wordt opgenomen. Chefkok Ronald Volten van bar-restaurant Graaf Otto in Arnhem bedacht het, schrijft De Gelderlander.

JOHN BRUINSMA | FOTO: ROLF HENSEL 24 maart 2017

RH 23032017 05

Het restaurant met het Vitesse-toetje is aan de Jacob Cremerstraat gevestigd. Volten zwaait sinds de opening in november 2015 de scepter in de keuken.

Vitesse-pie

Voordien was hij ruim vijf jaar souschef in The Hunting Lodge in Rozendaal en daarvoor werkte hij twee jaar in De Librije van Jonnie Boer in Zwolle. ,,Op de gewone kaart hadden we een lemon merengue pie staan die we hebben omgevormd naar een dessert'', legt Volten uit. Erin verwerkt is een met ei en citroensap ingesmeerde biscuit, Italiaans eiwit (opgeklopt eiwit met suikersiroop) en een citroencrème die met zwarte en gele kleurstof is gekleurd. Ook maakte Volten een schuimpje in geel-zwarte en een icing met het Vitesse-embleem.

Lees ook: Zakendoen tussen bobo’s, maar dan betaalbaar

Twee thuiswedstrijden

Volten woont al acht jaar in Arnhem en komt oorspronkelijk uit Heerhugowaard, vlakbij Alkmaar. ,,Mijn broer is fervent AZ-supporter'', verklapt hij. Zelf zal hij de bekerfinale volgen met een dubbel gevoel. ,,Voor mij is het alsof ik naar twee thuiswedstrijden zit te kijken." Het culinaire plezier van zijn creatie - een frisse verrassing leert een praktijktest - heeft de kok hoe dan ook binnen. De wedstrijd om de KNVB-beker, tussen Vitesse en AZ, is in Rotterdam.