Actueel

Ook Vitesse-dessert is op weg naar de bekerfinale

beeld deondernemer
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Het restaurant met het Vitesse-toetje is aan de Jacob Cremerstraat gevestigd. Volten zwaait sinds de opening in november 2015 de scepter in de keuken.

Vitesse-pie

Voordien was hij ruim vijf jaar souschef in The Hunting Lodge in Rozendaal en daarvoor werkte hij twee jaar in De Librije van Jonnie Boer in Zwolle. ,,Op de gewone kaart hadden we een lemon merengue pie staan die we hebben omgevormd naar een dessert'', legt Volten uit. Erin verwerkt is een met ei en citroensap ingesmeerde biscuit, Italiaans eiwit (opgeklopt eiwit met suikersiroop) en een citroencrème die met zwarte en gele kleurstof is gekleurd. Ook maakte Volten een schuimpje in geel-zwarte en een icing met het Vitesse-embleem.

Lees ook: Zakendoen tussen bobo’s, maar dan betaalbaar

Lees verder onder de advertentie

Twee thuiswedstrijden

Volten woont al acht jaar in Arnhem en komt oorspronkelijk uit Heerhugowaard, vlakbij Alkmaar. ,,Mijn broer is fervent AZ-supporter'', verklapt hij. Zelf zal hij de bekerfinale volgen met een dubbel gevoel. ,,Voor mij is het alsof ik naar twee thuiswedstrijden zit te kijken." Het culinaire plezier van zijn creatie - een frisse verrassing leert een praktijktest - heeft de kok hoe dan ook binnen. De wedstrijd om de KNVB-beker, tussen Vitesse en AZ, is in Rotterdam.