Nieuws Actueel
Op zaterdag geprezen restaurant zondag dicht
Afgelopen zaterdag nog oogstte ‘t Boothuys een verdienstelijke 7,5 in de Gouden Pollepel, de culinaire rubriek van het AD. Zondag aan het eind van de avond ging de deur van het restaurant aan de uitlopers van de Loosdrechtse Plassen op slot.

The day after neemt Irene Salomons (43) ‘s ochtends nog wel de telefoon op in ‘t Boothuys. Monter vertelt ze - haast opgelucht en resoluut - over haar besluit. "Als het te veel wordt, moet je niet eindeloos doorvechten", zegt ze tegen het AD. "Dan maar meteen stoppen."Pijn in het hart"Met pijn in het hart en trots op wat we bereikt hebben, heb ik vorige week maandag de beslissing genomen", aldus de uitbaatster van ‘t Boothuys. "Het is nog een mooie week geweest, met alle vaste gasten, maar nu is het genoeg. Het is op." Ondernemen in de horeca is hard werken, lange dagen maken en - zeker in het seizoen - nooit vrij. "Altijd moeten werken terwijl anderen vrij hebben is zwaar, zeker als je ook nog kinderen hebt. Afgelopen week nog had één van mijn dochters een feestje en ik kon daar niet bij zijn", zegt de Breukelsemet spijt in haar stem. VechtenTwaalf jaar geleden begon ze met haar broer ‘t Boothuys aan de Scheendijk, aan de uitlopers van de Loosdrechtse Plassen. "Hij was een geweldig getalenteerde kok, maar is in 2008 overleden. Hij stond in de keuken, ik was gastvrouw. Daarna ben ik ook de keuken gaan doen. Laten zien dat ik het zelf kon. Later nam Robin van Delden de keuken over, maar afgelopen jaar kampte hij met zijn gezondheid. Toen heb ik weer veel in de keuken gestaan. Het is altijd vechten en dat ging niet meer. Voorlopig doe ik even helemaal niets. Daarna? Dat weet ik nog niet. In de horeca? Dan moet het wel een hele leuke baan zijn. Mijn hart ligt er wel. Niks is mooier dan mensen in jouw zaak zien genieten."Hulde Gouden Pollepelrescensent Marco Bosmans, die ‘t Boothuys enkele weken geleden bezocht en een dikke voldoende toekende, is verbaasd over de sluiting: "Het is een gemis voor de regio. Het was eerlijk gezegd niet het beste restaurant dat we bezochten, maar er zat potentie in. Ze hadden ook meer kunnen doen met de producten die aansluiten bij de unieke ligging, aan de plassen." Volgens Bosman schortte wel wat aan het exterieur en was de kaart wat gemakkelijk samengesteld. "Tegen deze achtergrond begrijp ik dat ook wel, maar als je werkt in de horecamoet alles kloppen. De avond dat wij er waren, is er met liefde gekookt. Hulde voor het personeel. Ik hoop dat ze snel ergens anders onderdak vinden."