Nieuws Actueel

Opnieuw stakingen gepland op Duitse luchthavens deze week

Reizigers die donderdag en vrijdag vliegen vanaf de luchthavens in Düsseldorf, Hamburg en Keulen-Bonn kunnen te maken krijgen met geannuleerde vluchten of lange wachttijden. Daarvoor waarschuwt de Duitse vakbond Verdi, die medewerkers van verschillende beveiligingsafdelingen heeft opgeroepen het werk neer te leggen.

ANP 18 april 2023

ANP180423199 1

Het beveiligingspersoneel op luchthavens gaat staken omdat onderhandelingen tussen de vakbond en werkgevers tot nu toe niets hebben opgeleverd. Die gaan onder meer over toeslagen voor nacht- en weekenddiensten. Ook toeslagen voor het werken op feestdagen en overuren komen aan bod. De gesprekken gaan eind april weer verder.

Beveiligers van Duitse luchthavens staakten vorige maand ook al in Duitsland. Die staking ontregelde het vliegverkeer fors, waarbij veel vluchten kwamen te vervallen en tienduizenden reizigers werden getroffen. Ook grondpersoneel legde in maart al eens het werk neer. Dat gebeurde onder meer in Düsseldorf, waar ook veel Nederlandse reizigers op het vliegtuig stappen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws