Nieuws Actueel

Oprichter crypto Hex beschuldigd van fraude, kocht grote diamant

De oprichter van de cryptomunt Hex wordt door de Amerikaanse beurswaakhond SEC beschuldigd van fraude. Hij zou miljoenen aan inleg van investeerders hebben verduisterd om te spenderen aan luxeartikelen, waaronder een grote diamant en dure horloges. De SEC heeft nu een rechtszaak in New York aangespannen tegen Hex-oprichter Richard Heart.

ANP 31 juli 2023

ANP310723180 1

De SEC stelt verder dat Heart illegaal meer dan 1 miljard dollar heeft opgehaald bij investeerders met cryptoverkopen die niet werden geregistreerd. Ook zou hij ruim 12 miljoen dollar aan investeerdersinleg hebben verduisterd. Dat geld ging dus naar de grote zwarte Enigma-diamant die hij vorig jaar kocht op een veiling voor 4,3 miljoen dollar. Ook kocht hij Rolex-horloges, dure merkkleding en sportwagens van Ferrari en McLaren van het geld dat door investeerders werd ingelegd, aldus de SEC.

Heart, die eigenlijk Richard Schueler heet, zou beleggers hebben gelokt met beloftes over torenhoge winsten. De Amerikaan verblijft naar verluidt momenteel in de Finse hoofdstad Helsinki. Ook zijn handelsplatform PulseChain en financieringsplatform PulseX worden aangeklaagd door de SEC.

De beurswaakhond is ook bezig met rechtszaken tegen de cryptobedrijven Coinbase en Binance vanwege verdenkingen van misleiding en overtreding van regels.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws