Nieuws Actueel

Oud Landmacht officier begint Ocean Diving Center Rosmalen

Alexander Donk (40) was officier bij de Koninklijke Landmacht. Nu is hij eigenaar van Ocean Diving Center in Rosmalen. 'De wereld onder water is onvoorstelbaar mooi. Dat zou eigenlijk iedereen moeten zien.' De drie sleutelmomenten van Donk.

Wouter ter Haar | Foto: Marc Bolsius 31 mei 2016

Alexander Donk

1. Zee-egel in Bodrum,,Als klein jochie was ik altijd al meer onder dan boven water. Het duurde ook vrij lang voordat ik mijn zwemdiploma had. In 2000 waren Tamara en ik op vakantie in het Turkse Bodrum. Ik wilde wel eens wat anders doen en nam een duikles. Niet veel later had ik een zee-egel in mijn hand en was ik voorgoed verkocht. Sinds die tijd staat mijn leven grotendeels in het teken van duiken.''

2. Eigen bedrijf,,De wereld onder water is ontzettend mooi. Ik wilde dat met zoveel mogelijk anderen delen. Dat was echter moeilijk te combineren met mijn werk bij Defensie en daarom ben ik in 2011 in Oss met mijn eigen bedrijf begonnen, daar was niet zo gek veel te vinden op dit vlak. Ik verzorg duiklessen, regel duikvakanties, verricht onderhoud aan duikmaterialen en heb een winkel met duikspullen.''

3. Verhuizing naar Rosmalen,,In Oss zaten we in een vrij duur winkelpand en dat werd wat krap met alle cursisten. We doen toch zo'n 250 duikbrevetten per jaar. In Rosmalen vonden we dit bedrijfspand. In januari 2016 zijn we hier begonnen. En het bevalt prima. We kunnen hier goed vooruit."

Alexander Donk is geboren en getogen in zijn huidige woonplaats Den Bosch. Na mavo, mts en hts ging hij naar de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Hij was tien jaar officier bij de Koninklijke Landmacht en werd verschillende keren uitgezonden. In maart 2011 begon hij met Ocean Diving Center.