Nieuws Actueel

Oud-topman Eurocommerce en gezin veroordeeld tot gevangenisstraf

Ger Visser, oud-topman van vastgoedbedrijf Eurocommerce, moet een gevangenisstraf uitzitten van vier jaar en drie maanden wegens valsheid in geschrifte en faillissementsfraude. Zijn vrouw en zoon zijn eveneens veroordeeld tot een gevangenisstraf, in beide gevallen van achttien maanden.

ANP 2 december 2022

ANP021222232 1

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vrijdag geoordeeld dat er voldoende bewijs is dat Visser huurovereenkomsten vervalste om financiering te krijgen. Visser zou daarnaast geld en bezittingen hebben weggesluisd op het moment dat duidelijk werd dat Eurocommerce failliet zou gaan.

Het bedrijf, ooit een van de grootste projectontwikkelaars van Nederland, ging uiteindelijk in 2012 bankroet. Schuldeisers bleven daarop benadeeld achter voor een bedrag tussen de 10 en 15 miljoen euro.

Aandeel zoon en echtgenote

De vrouw van Visser kreeg een gevangenisstraf van achttien maanden. Zij zou betrokken zijn geweest bij het wegsluizen van vermogen, zowel uit Eurocommerce als privé. Zo werd de woning van het stel verkocht voor een euro aan een stichting. De zoon van de bestuurder was betrokken bij de verkoop van een renstal voor een veel te laag bedrag.

De dochter van Visser, ook een verdachte, is nog niet veroordeeld door een breuk met haar advocaat. Het gerechtshof geeft haar de kans om een nieuwe advocaat te zoeken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws