Nieuws Actueel

Macaw neemt B+D Interactive over

Full-service digital partner Macaw neemt B+D Interactive over: een Duits fullservicebureau voor digitale communicatie en e-business, dat zich richt op awareness- en activatie campagnes. Hiermee versterkt Macaw zijn positie in Europa.

Van onze redactie 3 december 2019

Macaw overname

V.l.n.r. Uli Wolter, Ronald van Es en William van der Pijl.

Groei is geen doel op zich, maar volgens Macaw-ceo William van der Pijl de beste manier om in een veranderende markt de Macaw-cultuur te behouden. Van der Pijl heeft de ambitie om verder te groeien door autonome groei, overnames en samenwerkingen.

,,Eén van de belangrijkste manieren voor bedrijven om zich online te onderscheiden, is door een superieure klantervaring en een sterke digitale workforce. Er is een toenemende vraag onder onze klanten en partners naar een full-service digital partner die hen hierin kan ondersteunen op Europese schaal."

Macaw helpt bedrijven op een succesvolle manier digitaal te transformeren door zich te concentreren op Customer Experience, Employee Empowerment en Optimized IT Operations.

Cultuur en werkwijze

Volgens Van der Pijl past de cultuur en werkwijze van B+D Interactive goed bij Macaw. “Autonome groei is niet voldoende als we willen inspelen op het potentieel in deze markt. B+D Interactive is actief in digitale communicatie, marketing en commerce, belangrijke onderdelen van Macaw's portfolio. Ze creëren digitale strategieën, platforms, campagnes, commerce-oplossingen en loyaliteitsprogramma's voor aantrekkelijke merken zoals L'Oréal, Telekom, BMW en Henkel. Door de overname kunnen we ook deze klanten begeleiden in hun digitale transformatie, zoals we dat in Nederland gewend zijn."

Cfo Ronald van Es is ook erg enthousiast over de overname. ,,In de afgelopen 25 jaar is onze cultuur gevormd door een unieke combinatie van een systeemintegrator en een digitaal bureau. Kenmerken zijn vakmanschap, toewijding, de uitdaging aangaan, de beste willen zijn en niet tevreden zijn totdat onze klant succesvol is. Uli Wolter, directeur van B+D Interactive, deelt die visie. Hij voelt zich verantwoordelijk voor zijn team. Hij wil zowel zijn mensen als het bedrijf ontwikkelen en een betere toekomst creëren. Daarnaast is het een financieel gezond bedrijf met mooie klanten. Daarom was het voor ons een logische stap om onze krachten te bundelen.”

B+D Interactive zal verdergaan onder de naam Macaw, met Uli Wolter als Managing Director Macaw Duitsland.