Nieuws Actueel

Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2018

Bij welke supermarkten kun je shoppen tijdens het Pinksterweekend? Bekijk het overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2018 voor de openingstijden van de grootste supermarkten op Eerste Pinksterdag zondag 20 mei en Tweede Pinksterdag maandag 21 mei 2018.

De Ondernemer | Foto's: ANP 17 mei 2018

Overzicht openingstijden supermarkten pinksteren 2018 5

In artikel 2 van de Winkeltijdenwet is het uitgangspunt dat winkels op zon- en feestdagen en op werkdagen voor 6.00 en na 22.00 uur gesloten moeten zijn. Zowel Eerste als Tweede Pinksterdag vallen onder de nationale feestdagen zoals gedefinieerd in deze wet. Gemeenten kunnen echter beslissen om supermarkten een ontheffing te verlenen, zodat supermarktondernemers op deze dagen en tijden alsnog de deuren kunnen openen. Bekijk hieronder de openingstijden per supermarkt met Pinksteren 2018.

Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2018 Albert Heijn

Albert Heijn is de grootste supermarktketen van ons land. Tijdens Eerste en Tweede Pinksterdag op zondag 20 en maandag 21 mei opent de Zaanse grootgrutter een groot deel van zijn winkels. Advies openingstijden is 10.00 uur. De openingstijden kunnen lokaal sterk verschillen. Kijk op de winkelzoeker op ah.nl voor de openingstijden van de Albert Heijn bij jou om de hoek.

Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2018 Jumbo

Jumbo telt op dit moment 584 winkels. Op Eerste Pinksterdag zondag 20 mei houdt de keten 291 winkels open. Op Tweede Pinksterdag maandag 21 mei gaan 531 winkels open. Dat bericht een woordvoerder van het Veghelse supermarktconcern. Kijk in de winkelvinder voor de openingstijden per filiaal.

Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2018 Dirk van den Broek en DekaMarkt

Dan de formules van de Detailresult Group. 84 van de 120 Dirk van den Broek vestigingen zijn tot maximaal 21:00 uur op Eerste Pinksterdag zondag 20 mei geopend. Die dag zijn ook 47 van de 81 DekaMarkt vestigingen tot maximaal 19:00 uur geopend. De exacte openingstijden verschillen per gemeente, meldt een woordvoerder. Op Tweede Pinksterdag 21 mei 2018 zijn 114 van de 120 Dirk vestigingen tot maximaal 21:00 uur geopend. Hetzelfde geldt voor 67 van de 81 DekaMarkt vestigingen, deze zijn tot maximaal 19:00 uur open. Voor de precieze openingstijden per filiaal verwijst het concern naar de websites van Dirk en DekaMarkt.

Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2018 PLUS

PLUS telt op dit moment 263 supermarkten, meldt het hoofdkantoor in Utrecht. Op zondag 20 mei zijn 89 PLUS supermarkten open en 174 winkels gesloten. Tweede Pinkesterdag, maandag 21 mei kun je 209 supermarkten je boodschappen doen en zijn 54 winkels gesloten. Een overzicht welke filialen open zijn en de exacte openingstijden vind je op PLUS.nl.

Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2018 SPAR

De woordvoerder van SPAR kan desgevraagd niet aangeven welke winkels wel en welke niet open zullen zijn. "De keuze van openingstijden op feestdagen is voor onze ondernemers vrij in te vullen." Een overzicht van de openingstijden van de SPAR bij jou in de buurt vind je op de website.

Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2018 Lidl, Aldi en Coop

Ook veel overige supermarktketens hebben filialen die zijn gesloten of aangepaste openingstijden kennen tijdens het Pinksterweekend. Voor de Lidl kun je via deze link het filiaal bij jou in de buurt opzoeken. Voor de openingstijden van filialen van Aldi ga je naar deze site. Ook de openingstijden van de ruim 260 Coop-winkels zijn online te vinden. Via de website zoek je op waar je in jouw buurt boodschappen kunt doen.

Overzicht bezorgtijden online supermarkten Pinksteren 2018 Picnic

In steeds meer gemeentes rijden ook de elektrische boodschappenkarretjes van online supermarkt Picnic rond. Desgevraagd laat de online bezorgdienst weten dat ze op Eerste Pinksterdag zondag 20 mei niet zullen bezorgen, maar op Tweede Pinksterdag maandag 21 mei wel de boodschappen bij je thuis brengen. Dus bestel je via de app op zaterdag voor 22.00 uur, dan heb je maandag je boodschappen in huis.