Nieuws Actueel

'Patatje softijs is niet raar'

Een frietje met softijs in plaats van mayonaise. Bij cafetaria 't Huus 2.0 aan de Veenendaalse Prins Bernhardlaan 60 kijkt niemand vreemd op wanneer je dat bestelt. Het 'Patatje 2.0' is daar al bijna een jaar een ingeburgerd begrip. Dat schrijft De Gelderlander.

De Gelderlander | Foto: Herman Stöver 12 augustus 2016

Patat softijs 1065

"Het zijn wel vooral jongeren die het bestellen", vertelt eigenaar Nina Visser. "Die zijn wat avontuurlijker. Vaak vragen klanten om iets anders of iets aparts. Dan doet deze combinatie het goed, dan dagen ze elkaar ook uit om het te proberen."

Het idee kwam van een medewerkster. "Die wist van iemand uit Zweden dat ze daar friet met roomijs eten. Wij hebben dat met een deel van ons personeel getest met softijs. Dat dipte goed en at lekker weg. Iedereen bleef door- eten. Dan weet je genoeg." De smaaktest levert inderdaad een aparte maar prettige combinatie op. Komt ook door het stevige en romige boerenweide-softijs dat goed wegdipt met de friet, de twee smaken vullen elkaar prima aan. Een beetje alsof je de warme maaltijd en het toetje tegelijk eet.