Nieuws Actueel

Persgroep bouwt aan compleetste platform voor ondernemers

De Persgroep Nederland heeft op 1 oktober Synpact overgenomen. Synpact, dat al 20 jaar actief is, geldt als de grootste speler van ondernemersmarketing in Nederland en is onder meer de eigenaar van de ‘Week van de Ondernemer’.

De Ondernemer 3 oktober 2016

Rutte wvdo persgroep

De diensten en activiteiten van Synpact sluiten naadloos aan op het business-to-business-portfolio van de Persgroep en haar eigen multimediale platform De Ondernemer. Gezamenlijk bereiken de twee partijen ruim 800.000 ondernemers. De ambitie is om als combinatie het meest complete zakelijke platform te bouwen, met daarin de beste en meest relevante zakelijke activiteiten, diensten en netwerken. Een schat aan inspiratie!

Ondernemersonderzoek Synpact is nu twintig jaar actief en bestaat uit een team van 40 medewerkers. De jaaromzet bedraagt ongeveer 8 miljoen euro. Het bedrijf doet onderzoek onder ondernemers, ontwikkelt (digitale) campagnes voor opdrachtgevers en organiseert toonaangevende evenementen voor ondernemers. De doelgroep die hiermee wordt bediend loopt uiteen van zzp tot mkb en van startup tot familiebedrijf. Ook is het bedrijf de initiatiefnemer van het ‘Nationaal Ondernemers Onderzoek’ en de ‘MKB-Monitor’. Het bekendste format uit de koker van Synpact is de ‘Week van de Ondernemer’. Sinds 1997 werden in verschillende regio’s 128 edities georganiseerd, waar ruim 250.000 ondernemers aan deelnamen.

Business-to-business-marktErik Roddenhof, CCO van de Persgroep Nederland: “Het bereiken en beraken van ondernemers is een specialisme dat weinig spelers in de markt zo goed beheersen als Synpact. Wij kennen elkaar al langer, werken sinds een jaar intensief samen en zijn zeer trots om de expertise en het ondernemerschap van Synpact in huis te halen. Onze overtuiging is dat de business-to-business-markt enorm veel potentie heeft, die wij samen nog beter kunnen benutten.”

Wereld van de OndernemerRemko Wouters, mede-eigenaar en oprichter van Synpact: “Jarenlang hebben wij zelf het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is. Daar zijn we trots op. De impact en de journalistiek van de nieuwsmerken en De Ondernemer gaan ons nu helpen om een grote sprong voorwaarts te maken, vooral op digitaal vlak. Onze gezamenlijke ambitie om een ‘Wereld van de Ondernemer’ te creëren is voor ons de grote drijfveer voor onze samenwerking. Dit nieuws komt op een logisch moment en wij zien er enorm naar uit om onze dromen te realiseren”