Nieuws Actueel

Petra runt samen met vriend Hotel de Tabaksplant

Het historische pand in Amersfoort kende ze al jaren, maar Petra Egbring (50) had niet verwacht het zelf ooit te exploiteren. Toch runt ze er nu ruim vier jaar Hotel de Tabaksplant, samen met haar vriend Yves.

SELINA VINK 27 september 2016

Petra en Yves eigenaren Hotel de Tabaksplant

Een hotelmens is ze altijd al geweest. Eerder werkte ze bij Van der Valk in Leusden. Ze stopte om te ontdekken of ze iets anders wilde doen. Nee dus. Toen ze in 2011 hoorde dat de toenmalige huurder van het historische pand wilde stoppen, greep ze haar kans.

Renoveren

,,We moesten grondig renoveren." Ook de tuin had een flinke opknapbeurt nodig. ,,Het ging zeker niet zonder slag of stoot, maar de energie die we ervan kregen, wees ons erop dat we op de juiste weg zaten."

Kleinschalig

Met 25 kamers, twee vergaderzalen en zes appartementen is het hotel relatief klein. ,,Door dat kleinschalige zijn we persoonlijker. We hebben bijvoorbeeld geen ontbijtbuffet. We brengen je eitje en fairtradekoffie graag naar je tafel."

Financiële planning

Een goede financiële planning is onmisbaar. ,,Bereken ook het meest negatieve scenario. Dan kom je niet voor verrassingen te staan als het toch misgaat."

Ambitie

Ambitie genoeg. ,,Het belangrijkste? Dat gasten bij het weggaan zeggen hoe fijn ze het hadden. Daar doe je het voor. Maar natuurlijk willen we ook elke avond vol zitten."

Wie: Petra Egbring (50) en Yves Soudan (48)Wat: Hotel de TabaksplantWaar: AmersfoortSinds: juni 2012Grootte: vijf parttimersContact: hoteldetabaksplant.nl

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regioutrecht@deondernemer.nl.