Nieuws Actueel

Pfizer omhoog op afwachtend Wall Street

Farmaceut Pfizer behoorde maandag tot de sterkere stijgers op Wall Street na gunstige onderzoeksresultaten over een nieuw afvalmiddel van het bedrijf. Volgens een studie laat het medicijn voor gewichtsverlies snellere resultaten zien dan het middel Ozempic van concurrent Novo Nordisk. Het medicijn werd getest op een groep patiënten met diabetes type-2. Beleggers beloonde Pfizer met een koerswinst van 5,2 procent.

ANP 22 mei 2023

ANP220523228 1

Micron Technology behoorde tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Chinese bedrijven mogen van de Chinese autoriteiten niet langer bepaalde producten kopen van de Amerikaanse fabrikant van geheugenchips. Volgens Beijing vormen de producten van Micron een gevaar voor de nationale veiligheid. China lijkt daarmee te reageren op de exportbeperkingen van geavanceerde chiptechnologieën naar het land door westerse landen. Het aandeel Micron werd 2,9 procent lager gezet. Andere chipmakers als Nvidia en Qualcomm verloren tot 0,6 procent.

Ook Meta Platforms (plus 1,1 procent) stond in de belangstelling. Europese privacytoezichthouders hebben het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp een recordboete opgelegd van 1,2 miljard euro. Het concern zou gegevens van gebruikers hebben doorgestuurd naar de Verenigde Staten, zonder te verzekeren dat hun privacy daar gewaarborgd zou zijn. Meta heeft al aangegeven in beroep te gaan.

Joe Biden

De algehele stemming op Wall Street was terughoudend. Beleggers namen weinig risico in afwachting van de onderhandelingen over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Vrijdag liepen de onderhandelingen vast omdat de Democraten en Republikeinen het niet eens konden worden. Maandag werd het overleg tussen president Joe Biden, die de afgelopen dagen in Japan was voor de G7-top, en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy hervat. Zonder politiek akkoord zouden de Verenigde Staten rond 1 juni zonder geld komen te zitten.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 33.286,58 punten. De breder samengestelde S&P 500 sloot een fractie hoger op 4192,63 punten en techgraadmeter Nasdaq klom 0,5 procent tot 12.720,78 punten.

Apple

PacWest Bancorp schoot bijna 20 procent omhoog. De regionale bank verkoopt voor 2,6 miljard dollar aan vastgoedleningen aan vastgoedinvesteerder Kennedy Wilson.

DraftKings steeg 4,6 procent. Analisten van de Zwitserse bank UBS verhoogden het advies voor het bedrijf dat actief is met sportweddenschappen. Apple daalde 0,6 procent. Analisten van Loop Capital verwachten dat de verkopen van de iPhone-maker dit kwartaal tegen zullen vallen en haalden het aandeel van hun kooplijst af.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws