Nieuws Actueel

Philips stijgt op afwachtend Damrak na koopadvies

Philips behoorde dinsdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. Het zorgtechnologieconcern had de wind in de zeilen dankzij een koopadvies van de Franse bank Société Générale. Beleggers deden het verder rustig aan na het recente sterke herstel. Daarnaast wordt gewacht op het Amerikaanse inflatiecijfer, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

ANP 13 september 2022

ANP130922092 1

Economen verwachten dat de stijging van het algemene prijspeil in de Verenigde Staten in augustus enige afkoeling laat zien ten opzichte van een maand eerder. Dat komt vooral door een daling van de benzineprijzen. Als blijkt dat de inflatie een piek heeft bereikt, zou de Federal Reserve mogelijk de rente minder agressief hoeven te verhogen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 697,49 punten. De MidKap klom ook 0,1 procent, tot 955,94 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen daalden 0,1 procent. Parijs won 0,2 procent.

ASMI

Naast Philips (plus 1,5 procent) stond chipbedrijf ASMI in de kopgroep van de AEX, met een winst van 1,1 procent. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway sloot de rij met een min van 1 procent.

NN Group verloor 0,6 procent. De verzekeraar heeft overeenstemming bereikt met Generali over de verkoop van de voormalige MetLife pensioenactiviteiten in Polen. Ahold Delhaize daalde 0,5 procent. Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd dreigt een staking bij Delhaize na het mislukken van het sociale overleg bij de Belgische supermarktketen.

Onward Medical

Bij de kleinere bedrijven werd Onward Medical bijna een derde meer waard. Het medisch technologiebedrijf heeft positieve resultaten behaald met het onderzoek naar het herstellen van de hand- en armfunctie na een dwarslaesie.

UBS won dik 1 procent in Zürich. De Zwitserse bank is van plan het dividend dit jaar met 10 procent te verhogen. Waarschijnlijk komt het financiële concern dat onder leiding staat van de Nederlander Ralph Hamers ook met een aandeleninkoopprogramma. De bank wil overtollig kapitaal teruggeven aan beleggers na het mislukken van de overname van het Amerikaanse Wealthfront.

Ocado

In Londen zakte Ocado bijna 10 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De Britse onlinesupermarkt waarschuwde daarbij voor een lagere jaaromzet doordat consumenten voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven door de hoge inflatie.

De euro was 1,0139 dollar waard, tegen 1,0128 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent in prijs tot 87,99 dollar per vat. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 94,11 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws