Nieuws Actueel

Plan voor opknappen winkelhart Veenendaal

De plannen voor het verbeteren van het winkelhart van Veenendaal waren er al, nu hangt er ook een eerste prijskaartje aan: 225.000 euro. En de tijd om de verbeteringen door te voeren dringt, zegt raadslid Dylan Lochtenberg tegen het AD.

Van onze redactie 7 april 2016

Veenendaal 1

De VVD'er is een van de drie raadsleden die een initiatiefvoorstel maakten om het winkelhart van Veenendaal weer economisch vitaal te maken. Lochtenberg, Dorus Helden van het CDA en SGP'er Dick Both zetten vooral in op het lege Raboterrein met zijn stadsstrand (100.000 euro) en de sinds 2011 leegstaande Pniëlkerk (25.000 euro).

De doorloop van de Hoofdstraat naar de oostkant van het centrum moet verbeterd worden. Lochtenberg: "Daar kunnen een opgeknapte Pniëlkerk en een levendig stadsstrand aan bijdragen. Ideeën voor de kerk zijn er genoeg. Een projectleider moet nu aan de slag gaan."

Leegstand"We willen 50.000 euro op korte termijn investeren door het strand verder op te knappen en er evenementen te laten plaatsvinden." In het plan wordt ook 75.000 euro gereserveerd voor het zoeken naar evenementen en het in de markt zetten van diezelfde evenementen.

Veenendaal kampt met leegstand in het centrum. Het is de gemeente veel waard om bedrijven die nu nog in de aanloopstraten naar het centrum zitten, naar het winkelhart te halen om de lege plekken op te vullen. Lochtenberg: "Er zitten mooie ambachtelijke bedrijven die daar heel goed zouden passen. Zo kunnen we de Brouwerspoort, het nieuwe oostelijke deel van het centrum afmaken."