Nieuws Actueel

Plannen voor toeristische markt in Haagse Keizerstraat

Op dertig extra plekken in de stad mogen straks losse kraampjes staan: of het nu gaat om een bloemenstal of een ijscocar. Dat schrijft het AD.

MAJA LANDEWEER 28 september 2016

Bloemen 1065 1

Dat maakte het stadsbestuur gisteren bekend. Ze moeten vooral komen bij winkelcentra en verkeerslocaties, maar ook nabij kinderboerderijen en speellocaties. De precieze plekken zijn ook al bekend, al gaat het wel om een 'conceptlijst'. Ze liggen door de hele stad, van de Loosduinse Hoofdstraat tot de Weimarstraat, de Koningstraat en New Babylon, de speeltuin bij de Bosjes van Pex en de stations Laan van NOI en Ypenburg.

Eerder liet het stadsbestuur al weten meer 'ambulante handel' te willen. Dat stond in de nota 'Markten, Straathandel en Kiosken 2016-2021', die een jaar geleden verscheen. Met die losse kraampjes her en der, waar je bijvoorbeeld een patatje, ijsje of bos bloemen kunt kopen, wil het stadsbestuur Den Haag levendiger maken.

AanzienHet gaat hier nadrukkelijk om losse kramen, die 's avonds hun boeltje weer pakken. De gemeente wil geen vaste bouwwerken, die de omgeving meteen een ander aanzien geven.

De locaties liggen nog niet definitief vast. Als het om plekken gaat die in de buurt van een winkelgebied liggen, krijgen ondernemersverenigingen nog de gelegenheid om hun zegje te doen.

Behalve meer ambulante handel is het de bedoeling dat Den Haag ook meer marktjes krijgt. Zo moet er een komen in het stadsdeel Segbroek, bij een van de winkelgebieden. Drie locaties komen in aanmerking. De voorstellen hiervoor, worden dit najaar gepresenteerd.

ZomermaandenVerder komt er mogelijk een toeristische (vis)markt in de Keizerstraat in Scheveningen. Ondernemers willen dat graag in de zomermaanden. Een private partij heeft interesse om zo'n markt te exploiteren. Er wordt op dit moment gewerkt aan een concreet voorstel.

Op het Kerkplein loopt tot eind oktober een proef met een bloemenmarkt. Blijkt het een succes, dan kan die een doorstart maken.