Nieuws Actueel

Platform 24 uur in bedrijf helpt effectief te netwerken

Netwerkplatform 24 uur in bedrijf gaat verder dan de gebruikelijke netwerkbijeenkomst met bitterballen en een glas bubbels. Met zijn grensverleggende visie zorgt oprichter David van Iersel ervoor dat Eindhovense ondernemers hypereffectief kunnen netwerken.

Bram de Vrind | De Ondernemer i.s.m. 24 uur in bedrijf | Foto: Kees Martens 6 maart 2018

24u keesmartens

De Eindhovense creatieve ondernemer begon zijn bedrijf vijf jaar geleden na het bezoeken van netwerkborrels waarvan zijn nekharen overeind gingen staan. “Het was veelal oude jongens krentenbrood en af en toe visitekaartjes uitwisselen. Het ontbrak bij die bijeenkomsten aan effectiviteit.”

Van Iersel begon netwerkorganisatie 24 uur in bedrijf vanuit zijn visie om op een andere wijze te netwerken. Die visie stoelt op drie pijlers: persoonlijke ontwikkeling, kennis delen en verbinden. “Het draait bij ons om netwerken op inhoud. We bieden een gelaagd programma, waarmee ondernemers hun netwerk vergroten, maar ook kennis en inspiratie opdoen.”

Lees ook: Deze 4 strategieën helpen je effectiever netwerken

Het netwerkplatform wil voor elk type ondernemer een oplossing bieden. Daartoe zijn er zes programma-onderdelen ontwikkeld met elk hun eigen karakter. Van de grote talkshow '24U VONKT!' en inspiratiereizen naar plekken als Silicon Valley tot kleinschalige keukentafelgesprekken met '24U Connect', waarbij de introverte ondernemer beter tot zijn recht komt.

24 uur in bedrijf maakt slim gebruik van technologie die helpt bij het maken van een optimale match tussen de leden. “We selecteren op basis van competenties en hebben een algoritme gebouwd dat er bijvoorbeeld voor kan zorgen dat je niet twee keer bij dezelfde persoon aan tafel zit. Dat systeem weet ook dat je de slager niet langs de kleermaker moet zetten.”

Van Iersel geeft een mooi voorbeeld van een match: “Tijn van Elderen, CEO van Brabantia in Valkenswaard, vertelde over zijn ambitie om 100 procent circulair te gaan. We hebben hem samengebracht met een startup hub in Rotterdam die bekijkt hoe ze producten van het bedrijf biologisch afbreekbaar kunnen maken.”

De organisatie heeft inmiddels 250 leden en een omzet van circa vier ton. “Sinds vorig jaar draaien we winst”, zegt Van Iersel. 24 uur in bedrijf hanteert een quotum van vijf bedrijven per branche. “We zijn heel kieskeurig. Zo blijft het aanbod vanuit verschillende branches in balans en groeien we duurzaam.”

24 uur in bedrijf breidt in april uit naar Rotterdam en wil later dit jaar naar Venlo . Van Iersel verwacht in Eindhoven te groeien naar zo'n 350 leden. Een lidmaatschap kost 1250 tot 1500 euro per jaar. Hoeveel omzetgroei krijgt een ondernemer daarvoor terug? “We geloven niet in beloftes over hogere omzet. Maar als jij na een jaar bij ons de balans opmaakt, zul je concluderen dat je netwerk significant is gegroeid en dat je persoonlijke ontwikkeling is gestimuleerd”, zegt van Iersel. “Laatst heeft een cateraar voor ons hele team plus aanhang bij mij thuis gekookt. Als bedankje omdat zijn omzet was verdubbeld. Daar doen we het voor.”

Lees ook: Dit is waarom de Eindhovense horecabaas Zarzo zijn imperium blijft uitbreiden

24 uur in bedrijf houdt maandag 12 maart in het Parktheater in Eindhoven een nieuwe editie van talkshow 24U VONKT!, met als thema 'design meets technology'. Met als tafelgasten CEO Martijn Paulen van de Dutch Design Foundation en CEO van HighTechXL Guus Frericks, ondernemerspitches, een muziekoptreden en standup column van Rob Adams.